Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tésztájú linzer

Diós tésztájú linzer
Diós tésztájú linzer
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a linzert Szintia töltötte fel erre az oldalra, és nagyon megtetszettek a linzerei. Azóta kis változtatásokkal általában úgy készítem, ahogy tőle tanultam. Köszönet érte.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Bármikor amikor egy kis "nasira" vágyunk, vagy vendégeket várunk.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgéppel összegyúrjuk a tésztához valókat, és 1 órára fóliába csomagolva, betesszük a hűtőbe.
  2. Enyhén lisztezett felületen kb. fél cm-re kinyújtjuk, és tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. Egy teli és egy lyukas formára van szükségünk.
  3. A sütőt előmelegítjük, és legalább 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A kiszaggatott formákat a tepsibe sorakoztatjuk, és 10 percig sütjük.
  5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd összeragasztjuk a lekvárral. A lyukakba tegyünk még egy kis lekvárt.
  6. Porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 501
elküldve: 4
receptkönyvben: 174
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer, linzer, diós linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

618
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 tk
dió 2.5 dkg
lekvár/ dzsem 6 ek
porcukor 5 dkg