r
Nosalty Logó

Farsangi krumplis fánk (hozzáadott cukor nélkül)

NS
Farsangi krumplis fánk (hozzáadott cukor nélkül)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

971
Kalória
7g
Fehérje
43.4g
Szénhidrát
86.4g
Zsír
29.2g
Víz
18g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 9714 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    864.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    395 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    312 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 9714 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 503 kcal

Elkészítés

  1. 3-4 db burgonyát megmosunk, és héjában, sós vízben megfőzzük.
  2. Tálba tesszük a lisztet, sót, beleütjük a tojást.
  3. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, és a tálba öntjük.
  4. Melegen áttörjük a krumplit.
  5. Az összes hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk.
  6. Letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. (Ez 15-30 perc, ami nagyon függ a hőmérséklettől. Akinek bírja a keze a forró krumplit és nagyon gyorsan összegyúrja, annak sokkal gyorsabban fog megkelni, mintha megvárjuk, míg kihűl. A lényeg, hogy kétszeresére kelesztjük a tésztát.)
  7. Ha megkelt a tésztánk, 1 cm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Újra kelesztjük. (Ez már nem sok idő, általában mire felmelegszik az olaj, megemelkedik a tészta, és már lehet is sütni.)
  9. Felforrósítjuk az olajat, és pirosra sütjük a fánkokat.
  10. Szalvétára szedjük, és forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nagyon sok cukorbeteg szereti a fánkot, de nem eheti meg. Ezzel a recepttel ők is nyugodtan készíthetik. Nagyon laktató finom eledel.   Régen a nagymamám pénteken soha nem főzött húst, olyankor tejfölös bableves mellé sütötte ezt a sós krumplis fánkot. Ez a fánkrecept a régi családi receptek közül való, és bevallom bajban vagyok mikor le kell írni őket, mert én úgy tanultam, hogy soha nem mérte a nagymamám a hozzávalókat. Mindig arra tanított, hogy érezzem a tésztán, miből mennyi kell hozzá.     

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...