r
Nosalty Logó

Lekváros bukta 6.

NS
Lekváros bukta 6.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bukta tésztájához

A kenéshez

A töltelékhez

A szóráshoz

826
Kalória
15.7g
Fehérje
129.1g
Szénhidrát
27g
Zsír
66.5g
Víz
135.6g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A bukta tésztájához

A kenéshez

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A bukta tésztájához

A kenéshez

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 2481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A bukta tésztájához

A kenéshez

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    387.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 2481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A bukta tésztájához

  1. A langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük. Ezután az élesztős tejet összekeverjük a joghurttal, az olajjal, majd a liszthez adjuk a felvert tojással együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá lisztet.
  3. Ezt követően bő egy óra alatt duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, bucikat formálunk belőlük, és 12 cm x15 cm-es nagyságú téglalapokká nyújtjuk.
  4. A téglalapok közepére függőleges csíkban rárakjuk a lekvárt, a tészta hosszanti oldalait kicsit ráhajtjuk, hogy a lekvár ne jöjjön ki sülés közben, és feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a buktákat, és fél órát letakarva kelesztjük, majd felvert tojással vagy tojássárgájával megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A jól bevált  tészta édes változatát használtam a lekváros buktához is. Talán egy picivel több lisztet adtam hozzá. Töltelékként nem folyós eperlekvárt használtam.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek