Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós szelet 9. - tükörtojással

Lecsós szelet 9. - tükörtojással
Lecsós szelet 9. - tükörtojással
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a lecsós húst, a tojásos lecsót és a tükörtojást is. Ez az étel pedig ezek egy rendkívül egyszerű és gyors kombinációja.
Nyáron természetesen friss lecsóból is készíthetjük.
Jacques kedvencének is hívjuk, a névért köszönet Kelemen Zsolt kollégának;-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel vagy friss kenyérrel fogyaszthatjuk.

Megjegyzés: a képen zöldséges barnarizzsel látható. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olajban hirtelen elősütjük őket (oldalanként kb. 3-4 perc).
  3. Jénaiba/tepsibe helyezzük a húsokat, rájuk fektetjük a hagymakarikákat.
  4. A lecsót a húsra öntjük.
  5. A tálat a sütőbe toljuk, és fedő nélkül, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük.
  6. A felütött tojásokat a lecsóra tesszük, ízlés szerinti állagúra sütjük őket. (Szerintem úgy jó, ha még folyik.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 490
elküldve: 5
receptkönyvben: 414
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
főzőverseny: lecsó főzőverseny
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós csirke, lecsós hús, tojásos lecsó

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gablajt
Gablajt / Gablajt Tue, 2013-03-26 14:24

Bocsi, lehet, hogy béna kérdés, de a tojást a lecsón süssem meg, vagy külön majd tálaláskor rakjam rá?

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2013-08-23 17:05

Kedves Gabi!
A Lídia beceneveként is emlegetett multinál szinte majdnem mindig lehet tojás sütőformát kapni. Azt a serpenyőbe rakva különféle mintájú tükörtojás ( pl. nyuszi, kacsa, virág ) készíthető, amit a tálaláskor tehetsz a tányérra. Kislányod is örülne neki. Amennyiben tükörtojásos ételt ( fiákeres gulyás, stb) készítek, mindig használom.
Zoli

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2013-03-26 16:17

én a praktikum jegyében úgy csináltam, ahogy írtam: ráütöttem a lecsóra, és visszatoltam a sütőbe. de biztos szebb, ha külön sütöd meg a tojást, és a tálaláskor teszed a lecsóra :-)
az ízt nem hiszem, hogy befolyásolja.

katalinka3
katalinka3 Tue, 2013-02-12 12:08

Katalinka3.
Köszi a receptet. Ez megint bővíti a receptkönyvemet. El fogom készíteni.
Üdv.
Katalinka3.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2013-02-12 12:54

biztos, nem fogsz csalódni - hiszen ahogy látom, nagy gyakorlatod van az ételek "egyénre szabásában" nagy gyakorlatod van ;-)
üdv :-)

Urielita
Urielita Thu, 2012-02-23 16:47

Na szóval...... úgy látszik ez kedvenc ételünk lett!!!! :)))) Ma is megcsináltam,issteenniiii finom letttt,deeeee tettem bele ananászt, szerintem azért!! :))) Ha nem haragszik,ajánlom mindenkinek,hogy tegyen bele,mert attól még finomabb lesz!!! Még egyszer köszönöm a receptet,istenniiii!!!!!!!!! Szép napot!!!!!

kitike
Kitike / kitike Tue, 2012-02-07 14:31

Sziasztok! Arra van ötletetek, hogy a savanyú házi lecsót hogy lehet finomabbá tenni? Cukorral? Brr. Lepirítva valahogy? Köszi!

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2012-02-07 15:18

szia, ha a cukor nem opció, akkor azt javaslom, h piríts alá füstölt szalonnán hagymát. de ez csak egy tipp.

Urielita
Urielita Fri, 2012-02-03 18:15

Tegnap megcsináltam,nagyon finom,köszönöm a receptet!!! Legközelebb vágok rá ananászt,úgy gondolom azzal még finomabb! :)

Ágicicmic
Ágicicmic Mon, 2012-01-30 18:47

Amikor a kaja címét elolvastam, már összefutott a nyál a számba, imádom a lecsót /még télen is / a húsos lecsót mégjobban, a tojásos lecsót is. Egy a problémám, én nem kezdő háziasszony vagyok, és a kép zavart össze, de piszkosul. Honnan kerűlt bele a zöldborsó, a sárgarépakocka, és hol az őröltpaprika, ami nélkül nincs lecsó???? Hogy csinálja ezt meg egy kezdő, és keresi a hasonlóságot a képhez???? Bocsi, de legyünk hitelesek....

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2012-01-30 20:36

szia,

a képen az a lecsó látható, aminek a receptjét leírva olvashatod - csak zöldséges barnarizzsel tálaltam (barnarizs + mexikói zöldségkeverék). persze, ez nem kötelező, kenyérrel mehet simán.
én spec nem teszek őrölpaprikát a lecsóba, de mivel ez bolti üveges lecsó volt, lehet, h volt benne. (lecsót ezerféleképpen lehet készíteni, az ismerőseim nagy része nem rak bele paprikát, de nyilván ahány ház...)
ha nem üveges lecsót használsz, akkor a következőt javaslom (a leírt adaghoz): szalonnazsíron v olajon piríts üvegesre egy hagymát, dobj rá kb. 3 darabolt paradicsomot, majd kb. 15-20 perc főzés után 1-2 paprikát. só, bors, még 10 perc főzés (ha a paprika azért ne nagyon essen szét).
ha tennék rá őröltpaprikát, akkor az üvegesre pirított hagymára szórnám, úgy, hogy előtte levenném a tűzről, hogy ne kapja meg.

remélem, segítettem. sajnálom, hogy nem voltam egyértelmű, át is írom a leírást.

Ágicicmic
Ágicicmic Tue, 2012-01-31 18:02

szia szépróza!

Köszi a gyors választ, és nem kötekedni akartam, de hobbym a szakácskönyvgyüjtés is, és mindíg kész vagyok, amikor látom a képen, hogy nem az, amiről szól. Igy teljesen korrekt, és rajta van a listámon, amit kipróbálok, mert egyszerű és nem a szokásos .
További jó kísérletezést, mindnyájunk örömére.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2012-01-31 18:27

szia Ágicimic,

örülök, h kielégített a válaszom, és elnyerte a tetszésed a recept :-)
sokszor valóban fura dolgokat látni a szakácskönyvekben - ezért jó a blog, itt mindig lehet kérdezni.

remélem, ízleni fog ;-)

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Sat, 2011-04-02 12:43

hát drága szépróza, ez nem jött össze......
2 kg csirkemell, 1,4 kg lecsó, 1,5 kg rizs, ezek meg ,,megzabálták,, mindet ebédre.....
köszönöm, be kell venni ezt az ételt is a napirendi kaják közé....
senki sem turkált benne, pedig egy - kettő elég válogatós.....

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2011-04-02 14:13

örülök a sikerednek :-)
én azért (is) szeretem, és csinálom viszonylag gyakran, mert se perc alatt megvan :-)

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Sat, 2011-04-02 07:48

szeretek kísérletezni, nem félek az új izéktől, szerencsére a család sem, tehát nálunk nyerő a recept kedves széprózsa... egyszerű és nagyszerű!!!

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Sat, 2011-04-02 06:54

nagyon jól hangzik, köszike, már tudom mi lesz ma ebédre, a páromnak szabadot adok....

217
csirkemell filé 1 db
lecsó 400 g
lila hagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint