r
Nosalty Logó

Tartósítószermentes paradicsomszósz télire

NS
Tartósítószermentes paradicsomszósz télire
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

184
Kalória
8.8g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
2g
Zsír
945.2g
Víz
-
Koleszterin
12g
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    945.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5061.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

Víz

  • Összesen
    9452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4200 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1370 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1500 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10100 micro
  • β-karotin
    44900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257300 micro
  • Lut-zea
    12300 micro
Összesen 1839 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2570 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 18 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat alaposan megmossuk. Ha van hibás része, kivágjuk. Mindegyiket félbevágjuk.
  2. Átpasszírozzuk nyersen vagy főve.
  3. A levet felrakjuk főni a cukorral és a sóval. Ha felforrt, fogunk egy tiszta textil pelenkát, azt ráterítjük a lére, és egy kancsóval vagy egy merőkanállal lenyomjuk, így letudjuk szedni róla a vizet.
  4. Ha leszedtük a vizet, akkor még a kívánt állag eléréséig főzzük.
  5. A befőttesüvegeket elmossuk, és egy tepsibe állítjuk, aminek az aljában 1 ujjnyi víz van. 180 C-os sütőben 10 percig sterilizáljuk.
  6. Egy nagy fazék aljába 3-4 fehér konyharuhát rakunk, és 1/4-ig megtöltjük vízzel, amit 60-70 C-ra melegítünk.
  7. Az üvegeket peremig töltjük paradicsomszósszal, és egy papírtörlővel megtöröljük a száját. Rácsavarjuk a kupakot, és beleállítjuk a vízbe. Víz forrásától számítva 30 percig teljes lángon forraljuk. Ha letelt az idő, elzárjuk a gázt, és az üvegeket egy konyharuhára kitesszük hűlni a pultra. 1-2 évig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 120 p

Idén kipróbáltuk a tartósítószermentes elrakást, és hát ez a recept vált be a leghatékonyabban. Egyszerű, és megéri rászánni az időt, hiszen télen a legjobb a spagettivel :)

További receptek

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...