Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tartósítószermentes paradicsomszósz télire

Tartósítószermentes paradicsomszósz télire
Tartósítószermentes paradicsomszósz télire
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén kipróbáltuk a tartósítószermentes elrakást, és hát ez a recept vált be a leghatékonyabban. Egyszerű, és megéri rászánni az időt, hiszen télen a legjobb a spagettivel :)

hozzávalók / 10 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat alaposan megmossuk. Ha van hibás része, kivágjuk. Mindegyiket félbevágjuk.
  2. Átpasszírozzuk nyersen vagy főve.
  3. A levet felrakjuk főni a cukorral és a sóval. Ha felforrt, fogunk egy tiszta textil pelenkát, azt ráterítjük a lére, és egy kancsóval vagy egy merőkanállal lenyomjuk, így letudjuk szedni róla a vizet.
  4. Ha leszedtük a vizet, akkor még a kívánt állag eléréséig főzzük.
  5. A befőttesüvegeket elmossuk, és egy tepsibe állítjuk, aminek az aljában 1 ujjnyi víz van. 180 C-os sütőben 10 percig sterilizáljuk.
  6. Egy nagy fazék aljába 3-4 fehér konyharuhát rakunk, és 1/4-ig megtöltjük vízzel, amit 60-70 C-ra melegítünk.
  7. Az üvegeket peremig töltjük paradicsomszósszal, és egy papírtörlővel megtöröljük a száját. Rácsavarjuk a kupakot, és beleállítjuk a vízbe. Víz forrásától számítva 30 percig teljes lángon forraljuk. Ha letelt az idő, elzárjuk a gázt, és az üvegeket egy konyharuhára kitesszük hűlni a pultra. 1-2 évig eláll.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

pariszósz, passzírozott paradicsom

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

184
paradicsom 10 kg
cukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint