Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos croissant

Lazacos croissant
Lazacos croissant
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt a fenséges reggelit karácsony közeledtével...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztalapot egy gyúródeszkán egyenesre kinyújtjuk, majd hosszú háromszög formákra vágjuk fel, kb. 6 nagy croissant kapunk belőle.
  2. Tekerjük fel, és helyezzük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd meleg helységben hagyjuk kicsit megkelni. Ne tegyük túl közel egymáshoz, mert a croissantok legalább a duplájukra fognak nőni sülés közben.
  3. Mikor kicsit megnövekedtek, kenjük meg egy felvert tojással az összeset, hogy szép fényesek legyenek, és előmelegített sütőben 220 fokon, kb. 15-20 percig szép barnára sütjük.
  4. Közben feldaraboljuk a snidlinget és a friss kaprot.
  5. Mikor megsültek a croissantjaink, olajat hevítünk, és a 6 felvert tojásból rántottát készítünk, amihez egy csipetnyi sót adunk.
  6. A croissantokat félbevágjuk, elosztjuk egyenlően rajtuk a rántottát, megszórjuk snidlinggel, friss kaporral és a darált négyszínű borssal, majd a tetejére rakjuk a füstöltlazac-szeleteket.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x45 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 421
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kategória: szendvics
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi reggeli, halas croissant, tojásos halas péksütemény, kapros füstölt hal croissanttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

304
füstölt lazac 15 dkg
tojás 7 db
leveles tészta 1 csomag
snidling 0 ízlés szerint
kapor 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint