Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskás kávé

Laskás kávé
Laskás kávé
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes, maceszes tejeskávé, nyamm!
Gyerekkoromban, amikor se híre, se hamva nem volt a kukoricapehelynek, meg a müzlinek, ez volt az ünnepi reggelink. Akkor persze pótkávéból készült – azt se tudom, létezik-e ilyesmi mostanában.
Máskülönben elégedetlen vagyok a most kapható macesszel (pászkával, laskával, kovásztalan kenyérrel, ki hogy ismeri), mert nincs eléggé megpirítva. Annak idején nagy lapokban árulták, nagyobb volt, mint egy A4-es papír, és a felszínét borító buborékok sötétbarnára voltak pirítva. Hát, az sokkal jobb ízű volt.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Kitűnő reggeli!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró tejeskávét készítünk, ízlés szerint ízesítjük, de inkább édes legyen.
  2. A maceszlapokat nem túl apróra törve (kb. mint cornflakes) belekeverjük a tejeskávéba, hogy sűrű legyen.
  3. 7-8 percig állni hagyjuk, míg a száraz macesz teljesen megpuhul, és a kávé is langyosra hűl.
  4. Kikanalazzuk, mint a müzlit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 826
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejeskávé macesszel, kávés-pászkás reggeli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanocska
vanocska Wed, 2011-06-01 09:24

nagymamám mindig itta a kávét.....akkor furcsáltam,de biztos jó lehet igy is

sz.marika62
sz.marika62 Wed, 2011-06-01 08:46

Hű, most nosztalgiám támadt, olvasva a laskás kávédat...az én nagyszüleim, főleg a nagyapám, imádta, ebből kifolyólag mi is az öcsémmel... kakaóval és tejeskávéval is szerttük, pászkának hívtuk:-))

Felénk (Jászság) a házi laska.... a gyúrt tésztából egy darabot a sparhelt tetején sütött meg nagymamám...olyan jó hólyagos buborékok voltak rajta, amit a régi bolti laskákon emlegetsz..:-))

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-06-01 21:13

Kedves Marika!
Ugye, milyen jó is a régi ízeket feleleveníteni! Örülök, hogy eszedbe tudtam juttani!
Koszider

Bettike0930
Bettike0930 Wed, 2011-06-01 08:04

 
Húú. Ez nagyon érdekes. Ilyenről én még nem is hallottam. Egyedül a laksáról,amit nekem mindig nagyim készített és milyen igaz,hogy az finomabb mint a bolti. :)

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-06-01 08:35

Kedves Bettike!
Próbáld ki, megéri! Akkor jó, ha a darabos macesz teljesen megpuhul a kávéban. Attól nem kell tartani, hogy szétázik, csak puha lesz, de megtartja az alakját.
Sajnos, a házi laskáról nem tudok nyilatkozni, mert mi mindig boltban vettük.
Koszider

308
feketekávé 2 dl
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
macesz 4 db