r
Nosalty Logó

Lajcsi rolád (gluténmentes)

scarlett69
Lajcsi rolád (gluténmentes)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás krém

Puncskrém

Díszítés

829
Kalória
16.3g
Fehérje
49.4g
Szénhidrát
63.3g
Zsír
58.3g
Víz
332.6g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
15.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Puncskrém

Díszítés

Összesen 829 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Puncskrém

Díszítés

Összesen 3319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Puncskrém

Díszítés

Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 829 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 3319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizsliszt kakaópor elegyét is belekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt "gáztepsibe" simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.

Vaníliás krém

  1. Kb. 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk.

Puncskrém

  1. A puncskrémet ugyanígy készítjük el.

Díszítés

  1. A kihűlt piskótára a 2 krémet váltakozva rákenjük, a piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőt feltekerjük.
  2. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni, majd vízgőz felett a csokit az étolajjal megolvasztjuk, és a tekercseket bevonjuk vele. Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...