Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lábtörlő gluténmentesen

Lábtörlő gluténmentesen
Lábtörlő gluténmentesen
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bagett tésztája kiválóan alkalmas erre a célra is!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Az eredeti gluténes változatban kinyújtottuk a tésztát. A GM tészta nekem ehhez ragacsos, ezért egyszerűbb volt a tésztacsíkokat kígyó formára sodorni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízben a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha habzik a teteje, a liszttel, sóval tésztát dagasztunk belőle. (Én szívesebben dagasztom géppel, mert elég ragacsos…)
  2. A virsliket hosszában félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben lefektetjük őket. Kettőt hosszában egymás mellé, majd sorban lefelé kettesével kirakjuk a virsliket.
  3. A tésztából jól belisztezett deszkán (lisztes kézzel) hurkákat sodrunk, és átfonjuk vele a virsliket úgy, hogy a tészta széle egy kicsit a virsliken túllógjon.
  4. A tésztacsíkokat, ha a helyükre kerültek, lapogassuk le egy kicsit.
  5. Ha a fonással elkészültünk, a virsliken túllógó tésztát összelapogatjuk, egymáshoz nyomogatjuk, hogy a lábtörlőnknek szép legyen a szegélye.
  6. Kb. 30 percre langyos sütőbe tesszük kelni.
  7. Ha megkelt, jól bekenjük tojással, hogy szép sárga legyen. Aki szereti, reszelt sajttal is megszórhatja.
  8. 220 fokon 25-30 percig sütjük.

 

  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 339
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis kelt, virslis szőttes, virslivel töltött kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

B_Bernadett
B_Bernadett Wed, 2013-02-06 19:34

Jaj bocsánat, már látom, hogy Schar B lisztből csináltad.
Én Barbara gluténmentes lisztből készítettem, akkor lehet ezzel van a gond?

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Thu, 2013-02-14 07:28

Nem tudom, nekem pl a mézeskalács, a szilvásgombóc azok eredetileg barbara lisztes receptek, de egy az egyben működnek Schar liszttel is. De lehet, hogy valamiért ez a tészta nem kedvelte????

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Sun, 2013-02-03 23:55

Nekem nem volt vele bajom. Milyen sütési módot választottál. Én úgy veszem észre a légkeverés nagyon szárít, ezért alsó felső sütést használok.

B_Bernadett
B_Bernadett Wed, 2013-02-06 19:33

Alsó-felső sütést választottam én is, mert a légkeverést én is úgy vettem észre, hogy szárít. Ja, és 180 fokon sütöttem, de nekem nagyon ropogós lett.
Megkérdezhetem, hogy milyen lisztből csináltad? Hátha ott van a gond. :)

B_Bernadett
B_Bernadett Thu, 2013-01-31 21:41

Szia!
Elkészítettem a recepted alapján a lábtörlőt, de nekem sajna picit száraz lett a tészta. Egyébként nagyon finom, és ropogós lett, s lehet ilyennek is kell lennie, de nem vagyok benne biztos. Nálad ha elkészült, akkor milyen a tészta?

680
víz 370 ml
friss élesztő 20 g
cukor 1 csipet
1 kk
gluténmentes lisztkeverék 410 g
virsli 200 g
tojás 1 db