Nosalty Logó

Lábtörlő gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillus-M
Lábtörlő gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 679 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2038 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 679 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6129.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    4912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    540 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2038 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos vízben a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha habzik a teteje, a liszttel, sóval tésztát dagasztunk belőle. (Én szívesebben dagasztom géppel, mert elég ragacsos…)
  2. A virsliket hosszában félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben lefektetjük őket. Kettőt hosszában egymás mellé, majd sorban lefelé kettesével kirakjuk a virsliket.
  3. A tésztából jól belisztezett deszkán (lisztes kézzel) hurkákat sodrunk, és átfonjuk vele a virsliket úgy, hogy a tészta széle egy kicsit a virsliken túllógjon.
  4. A tésztacsíkokat, ha a helyükre kerültek, lapogassuk le egy kicsit.
  5. Ha a fonással elkészültünk, a virsliken túllógó tésztát összelapogatjuk, egymáshoz nyomogatjuk, hogy a lábtörlőnknek szép legyen a szegélye.
  6. Kb. 30 percre langyos sütőbe tesszük kelni.
  7. Ha megkelt, jól bekenjük tojással, hogy szép sárga legyen. Aki szereti, reszelt sajttal is megszórhatja.
  8. 220 fokon 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3387
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Ajánló

Az eredeti gluténes változatban kinyújtottuk a tésztát. A GM tészta nekem ehhez ragacsos, ezért egyszerűbb volt a tésztacsíkokat kígyó formára sodorni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lillus-M 19 recept

A bagett tésztája kiválóan alkalmas erre a célra is!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem a recepted alapján a lábtörl?t, de nekem sajna picit száraz lett a tészta. Egyébként nagyon finom, és ropogós lett, s lehet ilyennek is kell lennie, de nem vagyok benne biztos. Nálad ha elkészült, akkor milyen a tészta?

Lillus-M

Nekem nem volt vele bajom. Milyen sütési módot választottál. Én úgy veszem észre a légkeverés nagyon szárít, ezért alsó fels? sütést használok.

Törölt felhasználó

Alsó-fels? sütést választottam én is, mert a légkeverést én is úgy vettem észre, hogy szárít. Ja, és 180 fokon sütöttem, de nekem nagyon ropogós lett. Megkérdezhetem, hogy milyen lisztb?l csináltad? Hátha ott van a gond. :)

Törölt felhasználó

Jaj bocsánat, már látom, hogy Schar B lisztb?l csináltad. Én Barbara gluténmentes lisztb?l készítettem, akkor lehet ezzel van a gond?

Lillus-M

Nem tudom, nekem pl a mézeskalács, a szilvásgombóc azok eredetileg barbara lisztes receptek, de egy az egyben m?ködnek Schar liszttel is. De lehet, hogy valamiért ez a tészta nem kedvelte????

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek