Nosalty Logó

Kulleraugen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Ezen a képen: Kulleraugen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 864 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3450 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 398 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 864 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 3450 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 398 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, vaníliát és a sót egy habverő segítségével jól összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A cukrot, vajat és a tojássárgákat hozzáadjuk a keverékhez, és alaposan összegyúrjuk, így egy kemény tésztát kapva. Frissen tartó fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  3. A sütőt 170 °C-ra melegítjük elő, és egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  4. A tésztát átgyúrjuk. Mérleggel 15-20 g-os részekre osztjuk, majd golyókat formálunk. A golyókat alaposan átmozgatjuk a kezünkkel, így érhető el, hogy a sütésnél ne repedjenek meg. A golyókba egy fakanál végével mélyedéseket nyomunk, ügyelve arra, hogy a ne lyukasszuk át őket.
  5. A golyókat bekenjük a tojásfehérjével, majd az aprított mandulába forgatjuk őket. A mélyedésekbe lekvárt töltünk egy habzsák vagy kanál segítségével.
  6. A süteményeket a tepsire helyezzük, majd 18-20 percig sütjük. Ezután kihűtjük, és egy süteményes dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 3559
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

NapsütötteVidékünkön 134 recept

A Kulleraugen német aprósütemény, a jelentése óriási nagy szemek. Az Engelsaugen süteménytől annyiban különbözik, hogy itt egy kis mandulakabátkát is kap a golyó.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!