r
Nosalty Logó

Krumplis pogácsa Zsolt konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsolt hobby chef
Krumplis pogácsa Zsolt konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12824.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2284 mg
  • Nátrium
    8930 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2951 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    900 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 7388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 227 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük az apró kockára vágott krumplit sós vízben.
  2. Ha a krumpli megfőtt, leszűrjük, és gondosan lecsepegtetjük. Utána egy nagy tálban összetörjük. Még melegen hozzáadunk egy kocka margarint, akkor a krumplinyomóval szépen össze lehet dolgozni, és beleütünk a masszába 2 db tojást (a többi a kenéshez kell).
  3. Közben langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt (egy tálban az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel, beleteszünk 1 kk cukrot, és az elkeverés után ráhintünk egy kis lisztet, és letakarjuk). Kb. 5-10 perc alatt felfut. Minél kevesebb tejet használjuk, lehet 1 dl-nél kevesebb is.
  4. A masszához öntjük és a tejfölt is és a 1,5-2 ek sót is. A sót apránként adjuk hozzá. Akár kóstolgathatjuk is a tésztát (én szoktam). Eldolgozzuk, és keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Kb. 1 kg liszt megy hozzá, de lehet, hogy kevesebb. Olyan közepesen lágy tésztát kell kapni, kicsit ragad, de még nincs készen. :-)
  5. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és elkezdjük jó alaposan átgyúrni. A deszkára szórjuk a maradék lisztet kis adagokban, és figyeljük, hogy a tészta gyúrás közben mennyit vesz fel. A jó tészta elég lágy. Gyúrás közben ragacsossá válhat. Ha túlságosan sok lisztet teszünk hozzá, hogy felkeményedjen, a pogácsa lisztes ízű lesz. Szóval próbáljuk meg lassan adagolni a lisztet.
  6. A tésztát visszatesszük a kilisztezett keverőtálba, és letakarva a bemelegített, de kikapcsolt és már kissé visszahűlt sütőbe tesszük. A sütő olyan 50-70 fokos ilyenkor és ki van kapcsolva.
  7. A kelesztés olyan 30-40 perc. Utána kivesszük a tésztát a tálból, és kb. az 1/5-ét levágjuk. A többit félretesszük letakarva a további keléshez. A levágott darabot kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra. Megkenjük olvasztott vajjal. Összehajtjuk, hogy szépen fedje egymást, aztán újra megkenjük vajjal, és isméthajtunk rajta egyet. Így kapunk egy 4 rétegű tésztát, amit kinyújtunk 6-8 mm vastagra, és kiszaggatjuk. (Ha jól emlékszem, a szaggatóm talán 4 cm átmérőjű. Nekem ebből 30-35 db pogi lesz, ami pont elfér a sütőlemezen.)
  8. A sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és arra a pogikat. A pogi tetejét megkenjük felvert tojással. (Néha meghintem sajttal, mákkal, szezámmaggal, de én ezek nélkül szeretem a legjobban.)
  9. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. Csak alsó sütésen 8 perc, aztán bekapcsoljuk a felsőt is, és további 16-18 perc alsó-felső sütésen. Tehát kb. 25 perc alatt sül meg.
  10. Ha megsült, kivesszük a pogit és újabb adagot teszünk be az 7-es pont szerint, ameddig el nem fogy a tészta. (Nálam ez kb. 5 tálca pogi, ami 150-160 db.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 50364
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Ajánló

Én ezerféle módon szeretem. Bableves mellé vagy lencsefőzelék mellé. Reggelire, tízóraira. Én szeretem tejjel is. De csináltam már belőle kis szendvicseket úgy, hogy szépen szétnyílnak, és belettem egy szelet szalámit meg csemegeuborkát. De haverokkal összeülve a beszélgetés közben is nagyon jól tud jönni. Csak egy gond van vele. Eteti magát. Szóval sokat kell mellé sportolni. Tehát egy nagyobb adag legalább 1-1,5 óra biciklizést jelent.:-) Ja és nem tudom hányszor készítettem el. Sokszor. Mivel sokszor módosítottam az arányokon. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt hobby chef 9 recept

Mindig kerestem a legjobb krumplis pogácsa receptet. Sajnos a legtöbb esetben a krumplis pogi túl szivacsos. És ilyenkor hiába jó az íz, sokat veszít az élvezeti értékéből. Szóval sokat vadásztam a jó pogácsára, és a végén édesanyám receptjét alakítottam át. Az átalakítás abból állt, hogy több krumpli, kevesebb liszt került bele. A tej mellett tejfölt használok. És a sütés sem mindegy. Nincs légkeveréses sütőm. Azzal a sütési időt ki kell tapasztalni. A csak alsó sütés szerintem kissé szárazabbá teszi a pogit. De ez egyéni ízlés dolga.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...