r
Nosalty Logó

Kristálycukros habkarika

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Kristálycukros habkarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 29 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 29 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 119 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre karikákat nyomunk.
  2. Előmelegített sütőben szárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 26887
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

Egymás tetejére több karikát nyomjunk, hogy ízles szerinti magas legyen. A képen kettő van egymás tetején. A sütő ajtaját támasszuk ki valamivel, mert inkább szárítani kell, mint sütni.

Receptkategóriák

Több receptet is találtam habkarikára, és mindegyik azt mondja, hogy porcukrot kell használni. Közel 20 éve azt is használom, de az mindig egy szétfolyt valami lett. Egyszer aztán sütöttem egy pitét, aminek a tetejére kristálycukorral kellett a fehérjét felverni, nagyon kíváncsi lettem, hogy milyen lesz? Tökéletes lett ! Ezután próbáltam ki habkarikának, és végre látszott a csillagcső mintája a habkarikámon. Persze lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen, és valamit eltoltam, de ezt a receptet azért rakom fel, hátha más is járt így, mint én.  

Hozzászólások (12)

ze(n)derta

a Karácsonyt akarom! ;-)))

witch

Szerintem maskor is el lehet kesziteni csak inkabb habcsoknak, hogy ne legyen karacsonyi hangulata.:)

Törölt felhasználó

Ebb?l az adagból 9db lesz ami a képen látható?

witch

Nekem 12 lett belole, mert egymas tetejere mintha kettot raktam volna ugy keszitettem, hogy ne legyen nagyon lapos.

b.suzy

Ez egy jó ötlet.És ha színesre csinálnám? Mit tegyek bele?

witch

Probald meg meggylevel szinezni.

Törölt felhasználó

én mindig kristálycukorral csinálom, soha nem is gondoltam volna, hogy porcukorral készítsem. És mindig nagyon tutin sikerül. Én kis csócsokat szoktam nyomni, és diót, mandulát, mogyorót nyomok a közepébe, és nagyon szép, és a piritott magoknak nagyon kellemes ízük van a habcsókokkal.

Anett

Nem lesz folyós a porcukorral felvert hab, ha egy kis kupaknyi ecetet teszünk bele. Attól jó kemény lesz, nem lesz szaga, íze se lesz ecetes. Anyukám mutatta.

witch

Kedves Annigine! Koszi, hogy leirtad! Ki fogom probalni. Az en anyukam a boltbol vette, ezert kellett nekem kiserletezni. Most meg mar meg sem tudom kerdezni, mert lehet, hogy tudta. :(

Törölt felhasználó

Ebb?l mennyi habcsók lesz kb ? (El?re is köszi) ;)

witch

Ha 5-6 cm atmeroju, akkor 12 lesz belole. Nem akartam, hogy tul lapos legyen, igy amikor a habzsakbol nyomtam kifele, egymas tetejere ket karikat "rajzoltam". Maradt meg egy keves a zsakban, abbol meg 3-4 pici csok is kijott.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen :)

witch

Nagyon szivesen! :)

Törölt felhasználó

Hát ez a recept még rosszabb az el?bbinél amit olvastam.Szerintem sokan egyáltalán nem ismerik az eredeti receptjét.Én igen.

witch

A kepen pedig nem ugy nez ki, mintha rossz lenne, sot szerintem gyonyoruuuuu! Nyugodtan fel lehet tolteni az EREDETI receptet, hogy legalabb en is tudjam mar. :) Elore is koszonom!*+* Szeretettel udvozollek:witch(boszorka, de nem a gonosz)

Törölt felhasználó

Kedves Witch, hát elképeszt? nagy az önbizalmad, én viszont szörnyen határozott sütikritikus.A szép, az a fotódra mondható talán, de kevés jó kézügyesség? ember van a azok között, akik nem ?zik a cukrász mesterséget,mint már jómagam, de els?re csodás formákat alkottam, és BMV díjasak voltak a habsütieim,az akkori id?ben.Persze a cégem aratta le a sikert.Ha lessz id?m, szívesen töltök fel receptet,képekkel,csak nagyon elfoglalt vagyok.Üdv.

witch

Hahaha, kedves Zsuzsa szerintem csak azert tunik ugy, mert nem szemtol-szembe beszelgetunk. Szivbol gratulalok a sikeredhez meg a dijakhoz! Igazan sajnalom, hogy nincs idod feltolteni recepteket, mert komolyan mondtam, hogy szeretnem tudni az eredeti habkarikat elkesziteni. Nem konnyu mindenfele szedett-vedett receptekkel kinlodni. Mint, ahogy a storyban le is irtam, vagy husz evig a szetfolyt valtozat diszelgett a karacsonyfan. Attol meg az ize jo volt, csak nem volt valami esztetikus. szeretettel udvozollek, witch

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek