Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kristálycukros habkarika

Kristálycukros habkarika
Kristálycukros habkarika
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több receptet is találtam habkarikára, és mindegyik azt mondja, hogy porcukrot kell használni. Közel 20 éve azt is használom, de az mindig egy szétfolyt valami lett. Egyszer aztán sütöttem egy pitét, aminek a tetejére kristálycukorral kellett a fehérjét felverni, nagyon kíváncsi lettem, hogy milyen lesz? Tökéletes lett ! Ezután próbáltam ki habkarikának, és végre látszott a csillagcső mintája a habkarikámon. Persze lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen, és valamit eltoltam, de ezt a receptet azért rakom fel, hátha más is járt így, mint én.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egymás tetejére több karikát nyomjunk, hogy ízles szerinti magas legyen. A képen kettő van egymás tetején. A sütő ajtaját támasszuk ki valamivel, mert inkább szárítani kell, mint sütni.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre karikákat nyomunk.
  2. Előmelegített sütőben szárítjuk.

  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 577
elküldve: 6
receptkönyvben: 329
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsók, habkarika

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-12-11 20:12

Kedves Witch, hát elképesztő nagy az önbizalmad, én viszont szörnyen határozott sütikritikus.A szép, az a fotódra mondható talán, de kevés jó kézügyességű ember van a azok között, akik nem űzik a cukrász mesterséget,mint már jómagam, de elsőre csodás formákat alkottam, és BMV díjasak voltak a habsütieim,az akkori időben.Persze a cégem aratta le a sikert.Ha lessz időm, szívesen töltök fel receptet,képekkel,csak nagyon elfoglalt vagyok.Üdv.

witch
witch / witch Wed, 2012-12-12 14:35

Hahaha, kedves Zsuzsa szerintem csak azert tunik ugy, mert nem szemtol-szembe beszelgetunk.
Szivbol gratulalok a sikeredhez meg a dijakhoz! Igazan sajnalom, hogy nincs idod feltolteni
recepteket, mert komolyan mondtam, hogy szeretnem tudni az eredeti habkarikat
elkesziteni. Nem konnyu mindenfele szedett-vedett receptekkel kinlodni. Mint, ahogy
a storyban le is irtam, vagy husz evig a szetfolyt valtozat diszelgett a karacsonyfan.
Attol meg az ize jo volt, csak nem volt valami esztetikus.
szeretettel udvozollek,
witch

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-12-10 18:37

Hát ez a recept még rosszabb az előbbinél amit olvastam.Szerintem sokan egyáltalán nem ismerik az eredeti receptjét.Én igen.

witch
witch / witch Mon, 2012-12-10 21:15

A kepen pedig nem ugy nez ki, mintha rossz lenne, sot
szerintem gyonyoruuuuu! Nyugodtan fel lehet tolteni
az EREDETI receptet, hogy legalabb en is tudjam mar. :)
Elore is koszonom!*+*
Szeretettel udvozollek:witch(boszorka, de nem a gonosz)

witch
witch / witch Wed, 2012-11-28 21:04

Ha 5-6 cm atmeroju, akkor 12 lesz belole. Nem akartam, hogy tul
lapos legyen, igy amikor a habzsakbol nyomtam kifele, egymas
tetejere ket karikat "rajzoltam". Maradt meg egy keves a zsakban, abbol
meg 3-4 pici csok is kijott.

witch
witch / witch Mon, 2012-02-20 17:15

Kedves Annigine!
Koszi, hogy leirtad! Ki fogom probalni. Az en anyukam
a boltbol vette, ezert kellett nekem kiserletezni. Most
meg mar meg sem tudom kerdezni, mert lehet, hogy
tudta. :(

Annigine
Anett / Annigine Mon, 2012-02-20 15:02

Nem lesz folyós a porcukorral felvert hab, ha egy kis kupaknyi ecetet teszünk bele. Attól jó kemény lesz, nem lesz szaga, íze se lesz ecetes. Anyukám mutatta.

Beszke
Beszke Wed, 2011-12-14 09:29

én mindig kristálycukorral csinálom, soha nem is gondoltam volna, hogy porcukorral készítsem. És mindig nagyon tutin sikerül. Én kis csócsokat szoktam nyomni, és diót, mandulát, mogyorót nyomok a közepébe, és nagyon szép, és a piritott magoknak nagyon kellemes ízük van a habcsókokkal.

b.suzy
b.suzy Thu, 2011-11-03 15:18

Ez egy jó ötlet.És ha színesre csinálnám? Mit tegyek bele?

witch
witch / witch Wed, 2011-11-02 22:52

Nekem 12 lett belole, mert egymas tetejere mintha kettot raktam volna ugy keszitettem, hogy ne legyen nagyon lapos.

witch
witch / witch Mon, 2011-09-05 11:58

Szerintem maskor is el lehet kesziteni csak inkabb habcsoknak, hogy ne legyen karacsonyi hangulata.:)

29
tojásfehérje 2 db
cukor 2 ek