Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes Zita konyhájából

Krémes Zita konyhájából
Krémes Zita konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon rég kívántam a krémest, de Münchenben sajnos nem kapni. Végül úgy döntöttem, elkészítem én :) Isteni lett :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiengedni, majd kettévágjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk. Sütőpapíron külön-külön aranybarnára sütjük.
  2. A tojásfehérjéket keményre verjük a cukor felével.
  3. A pudingporokat a maradék cukorral és a tej-víz egyvelegével megfőzzük. Még forrón alaposan, de óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
  4. A habtejszínt keményre verjük.
  5. Az egyik leveles tészta lapot a tepsi aljára tesszük, rásimítjuk a krémet, aztán a tejszínhabot, majd a másik lappal befedjük.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük. Porcukorral szórhatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 042
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi krémes, leveles tésztás rémes, pudingos krémes leveles tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

598
leveles tészta 1 csomag
tojásfehérje 8 db
tej 5 dl
víz 2.5 dl
cukor 30 dkg
vaníliás pudingpor 4 tasak
habtejszín 500 ml