Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes rizspuding nyers eperkompóttal

Krémes rizspuding nyers eperkompóttal
Krémes rizspuding nyers eperkompóttal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit.

A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg.

A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat.

A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

hozzávalók / 6 adag

A rizspudinghoz

Az eperkompóthoz

ajánlat

Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 160 kcal / 674 kJ; fehérje: 1,7 g; zsír: 1,9 g, szénhidrát: 33 g

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizslisztet csomómentesre keverjük 2,5 dl rizstejjel.
  2. A többi tejet forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a rizslisztes masszát.
  3. Közepes lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük, ekkor beletesszük a nyírfacukrot is. Addig főzzük, amíg puding állagú lesz.
  4. Tálkákba vagy poharakba adagoljuk, és lehűtjük.
  5. A nyers eperkompóthoz apróra felkockázzuk a megmosott, megpucolt epret, hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját, a mézet (vagy nyírfacukrot) és a vaníliát.
  6. Összeforgatjuk, és 10 percig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs levet eresszen.
  7. Tálaláskor a puding tetejére kanalazzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 336
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mautner Zsófi

Mióta szakács: 2013.07.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres rizspuding, gluténmentes rizspuding eperszósszal, tejmentes rizspuding

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

153
rizsliszt 7 dkg
rizstej 10 dl
xilit 2 ek
eper 25 dkg
citromlé 5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
méz 1 teáskanál
vanília 1 db