Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos orzo tészta

Kovászos orzo tészta
Kovászos orzo tészta
32 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet kifejezetten Torma kedvéért tettem fel, hogy lássa, mennyire szeretem az általa megismert kovászos tésztát. Gondolom, ezt ő értékeli, és talán még Petra, a "tésztás lány" (tisztateszta.blog.hu) értené a törekvésem. Mint minden tészta receptemnél, most is szeretném elmondani, hogy mindenkinek szeretettel ajánlom, készítsen kovászos házi tésztát, mert annyira finom, hogy azt csak kóstolva lehet megérteni, miért kampányolok neki olyan nagyon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat robotgépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 2 mm vastagra, majd egy éles pizzavágóval nyújtott rombusz alakúra felszeleteljük.
  3. Minden tésztadarabot finoman megsodorgatunk két ujjunk között, így nyeri el a rizsszem formát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 753
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

kovászos tészta, házi tészta, rizsszem tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-09-01 10:29

De aranyos vagy Vass :))) teljesen egyetértek azzal, amit írtál! A kovászos tészta az "király"!! Vagy ez a jelzõ már nem menõ??? Legalább annyira szeretem, mint a vadkovászos kenyeret! Hetente legalább kétszer gyúrok valamibe! Legutóbb hagymán-fokhaygymán piritott padlizsánt dobtam rá; gyömbér, szójaszósz, szezámolaj, kis chili, só-bors....marék zöldfûszer...ízesítés.....mennyei!!!
További tüneményes tészta-kalandokat! Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-09-01 11:41

Ne is mond, már folyik a nyálam. Nagyon megszerettem, szinte nem is készítek mást. Végül is ez sem volt olyan macerás, mintha csipetkét készítenék. Üdv: Vass

199
kovász 10 dkg
tönkölybúza liszt 15 dkg
tojás 1 db
olívaolaj 1 teáskanál
1 csipet