Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztej Dianaturától

Kókusztej Dianaturától
Kókusztej Dianaturától
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom a friss kókusztej, és igazán egyszerű az elkészítése, leszámítva a pucolással járó fáradalmakat, de megéri!

Hűtőszekrénybe téve a tején képződő kókuszzsír is sokoldalúan felhasználható!

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszdiót megpucoljuk, kivájjuk a belső fehér húsát, és megszabadítjuk a barna héjrésztől.
  2. Darabokra vágjuk, és aprítógépben a lehető legjobban felaprítjuk, vagy lereszeljük.
  3. A felaprított reszeléket a fele mennyiségű vízzel turmixoljuk össze, majd egy tiszta vászonkendőn szűrjük le.
  4. A kendőből jól ki kell csavarni a maradék levet úgy, hogy a reszeléknek szinte száraznak kell lennie.
  5. A kendőben maradt kókuszreszelék felhasználható süteményekbe, stb.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 773
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókusztej friss kókuszból, natúr kókusz tej, kókusztej kókuszdióból, házi kókusztej

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Wed, 2014-07-30 05:16

2012-ben 200 ft volt 0,5 kg eredeti kókusz, tisztítva héjtől, barnától, de szerettem volna akkor élni

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-06-28 23:07

Elhiszem, hogy jobb úgy és ha van időd próbáld ki a friss kókuszból készültet is!:)
Köszi, hogy megosztottad velünk a kókuszreszelékből készült változatot is!
Üdv, Dia

Pirka
Kama Suflé / Pirka Thu, 2012-06-28 19:35

Kedves Dianatura!
Egy másik recept alapján, de teljesen hasonló módon elkészítettem a kókusztejet, csak vízből. A végén nyírfacukorral ízesítettem. Nem is bírtam ki, és még frissen, jéggel hűtve ittam belőle egy pohárral, isteni finom. Viszont mára a hűtőben várakozva felült a tetejére a zsírtartalom, mint a vaj. Összetörtem kanállal, de nem keveredik össze a többi folyadékkal. Van erre valami trükk? Vagy igyam meg a lét és kezdjek valamit a kókusz zsírral?

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-06-28 20:18

Szia Pirka!
Örülök, hogy ízlik a kókusztej, én is imádom!
Kóstold meg a zsír nélkül, ha ízlik, így diétásabb, könnyebb kicsit, a zsírt használhatod, sütikbe, vagy készíts egy finom gyümölcsturmixot vele. Mivel már így kicsit édes azért másba nem javaslom, egyébként bioboltba árulják vagyonokért és sütéshez,főzéshez használható.
Ha újra együtt szeretnéd inni, vedd ki pár órára a hűtőből, ha nem olvad így fel, akkor tedd forró vizes edénybe, a poharat!
Remélem tudtam segíteni, ha van kedved oszd meg velünk itt, hogy te hogy készítetted?! :)
Üdv, Dia

443
kókusz 50 dkg
víz 6 dl