r
Nosalty Logó

Kókuszos limetorta habcsókkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Strawberry
Kókuszos limetorta habcsókkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Lime-os réteg

Habcsókkrém

Díszítés

Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Lime-os réteg

Habcsókkrém

Díszítés

Összesen 6444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Lime-os réteg

Habcsókkrém

Díszítés

Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5427.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 6444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Lime-os réteg

Habcsókkrém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyünk sütőpapírt egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljába.
  2. Tegyük a vajat, tojásokat, cukrot, vanília aromát a robotgép táljába, és keverjük habosra a hozzávalókat.
  3. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport egy másik edényben, és adjuk hozzá a sót is. Ezután felváltva adjuk a száraz hozzávalókat és a kókusztejet a nedves hozzávalókhoz. Közepes erősségen keverjük össze, de figyeljünk rá, hogy ne keverjük túl a masszát.
  4. Öntsük a nyers piskótát a tortaformába, és süssük 30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló nem jön ki tisztán.
  5. Ha kész a piskóta, vágjuk körbe a perem mentén, hogy elváljon a formától, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lime-os réteg

  1. Tegyük a lime levét, cukrot és a tojásokat egy kisebb lábosba. Keverjük össze, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vajat, majd tegyük félre hűlni.

Habcsókkrém

  1. Tegyük a tojásfehérjéket a robotgép táljába, de még ne kapcsoljuk be a gépet.
  2. Öntsük a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba, és addig főzzük a keveréket, míg el nem éri a 110 C fokot. Ne keverjük meg a szirupot közben!
  3. Amikor a szirup elérte a megfelelő hőfokot, kapcsoljuk be a robotgépet, és verjük fel a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz. Hagyjuk a gépet tovább verni, de ekkor már kezdjük el belecsurgatni a cukorszirupot, de nagyon vékony sugárban.
  4. Ha beleöntöttük az összes szirupot, kapcsoljuk a gépet a legnagyobb fokozatra, adjuk hozzá a vanília aromát, és verjük további 5-7 percig. A keverék először nagyon folyós állagú lesz, de nem kell megijedni. Ahogy hűl, úgy fog szépen egy kemény krémmé összeállni. Legyünk türelemmel!

Díszítés

  1. A torta összeállításához vágjuk 3 rétegre a piskótát. A habcsókkrém egy részét töltsük habzsákba.
  2. Vegyük az első piskótaréteget, és kenjük meg vékonyan a habcsókos krémmel, majd a habzsákban lévő krémmel nyomjunk egy vastag peremet a piskóta szélére (ez tartja meg a limeréteget a kifolyástól). Kanalazzuk a lime-os krém egy részét a kör közepére, és oszlassuk el.
  3. Tegyük rá a második piskótaréteget, és ismételjük meg a folyamatot.
  4. Végül tegyük rá a harmadik réteg piskótát, és vonjuk be az egészet a habcsókkrémmel.
  5. Díszítésként a sütőben megpirítjuk a kókuszreszeléket: Tegyük kiterítve egy nagy gáztepsire a kókuszreszeléket, és rakjuk be a sütőbe pár percre 180C fokra. De nagyon vigyázzunk, mert könnyen megbarnul. Ezzel a kókusszal díszítjük a torta oldalát. Tetejére pedig felkarikázott lime-ot teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1150
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 20.

Ajánló

Ezt a tortát az összeállítás után szinte azonnal tálalni kell, mert sajnos idővel a habcsókkrém összeesik. Nagyon finom különleges, trópusi íze van, érdemes kipróbálni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Strawberry 1 recept

Ezt a tortát azoknak ajánlom, akik szeretik az édes és savanyú ízek egyvelegét. Ebben a tortában egyaránt érvényesül a limeréteg savanykás íze és a habcsókkrém édessége. 

Hozzávalók

Piskóta

Lime-os réteg

Habcsókkrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...