r
Nosalty Logó

Klafuti Iluskától

Iluska
Klafuti Iluskától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
19.9g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
171.3g
Víz
317.4g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
31.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3946 micro
  • β-crypt
    396 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 1697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Vajazzuk, lisztezzük a formát. A barackot szeleteljük, megöntözzük rummal. A forma aljára pakoljuk.
  2. A tojásokat és a sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A tejjel sima, egyenletes tésztát kavarunk.
  3. Ráöntjük a gyümölcsre, és 200 fokon, tűpróbáig sütjük. Még melegen átfordítjuk egy tálra, és megporcukrozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21

Még régebben egy főzőműsorban láttam ezt a francia receptet, és akkor lejegyzeteltem. Én már konzerv barackkal is elkészítettem, de nem volt jó, mert eláztatta a tésztát, viszont friss barackkal, egy rendkívül finom, ízletes desszertet kapunk!

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...