Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kimchi - koreai saláta

Kimchi - koreai saláta
Kimchi - koreai saláta
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A koreai menü elmaradhatatlan "kelléke" a kimchi, aminek már régóta rajongója vagyok. Már többfélét kóstoltam és szerettem volna magam is elkészíteni. Így receptvadászatba kezdtem. A kimchire is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Koreában minden háziasszonynak van egy tuti bevált receptje, hisz kimchi nélkül nincs étkezés. Elkészítése nem nagy ördöngösség, ha van a kamránkban néhány különleges hozzávaló, de ha mégsincs, ma már minden beszerezhető hozzá itthon is. Aki szereti a pikáns és csípős ízeket, az nem fog csalódni. Remek kísérője sülteknek, de önmagában salátaként is megállja a helyét.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kínai kelt alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A sóval alaposan "bemaszírozzuk", és legalább 6 órát állni hagyjuk. Legjobb egy egész éjszakára.
  3. A kínai kelről a keletkező levet leöntjük. A retket csíkokra vágjuk.
  4. A vizet a rizsliszttel felfőzzük, míg be nem sűrűsödik. Pudig sűrűségűnek kell lennie.
  5. A gyömbért, a fokhagymát és a vöröshagymát felaprítjuk. Lereszeljük vagy aprítógépbe rakjuk.
  6. A langyosra hűlt rizslisztes masszába öntjük a fűszereket, a cukrot, a halszószt és az osztrigaszószt is.
  7. A kész fűszeres masszát a kínai kel és a jégcsapretek keverékére öntjük, és jól összeforgatjuk.
  8. Egy jól záródó edénybe tesszük, és legalább 24 órán keresztül szobahőmérsékleten tartjuk.
  9. Hűtőszekrényben hónapokig eláll, így aki szereti, érdemes nagyobb adagot készíteni egyszerre.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 274
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

koreai saláta, kínai kel saláta, koreai kimchi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pavlov
pavlov Sun, 2013-12-08 12:29

Kérdések...halszósz és osztrigaszós nélkül is ok lenne?...rizsliszt helyett esetleg lehet-e keményítőt használni?

ViaSayers
ViaSayers Thu, 2013-03-28 22:55

Úgy fél órája regisztráltam be, de azóta ezt kerestem =D
Nagyon örülök, hogy ehhez is van fent recept, mondjuk azt nem tudom, hogy mikor fogom tudni elkészíteni mert nagyon vidéken lakom, itt pedig nem olyan könnyű hozzájutni egyes alapanyagokhoz, de majd nyitott szemmel járok. Nagyon köszönöm, már alig várom, hogy megkóstolhassam. ^^

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-09-22 21:46

Kedves Gubigabi!Koszi a valaszod,el fogom kesziteni.Udv.Husika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-09-21 22:17

A halszosz is sos.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-09-21 22:12

30 dkg so ?

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2012-09-22 12:37

Kedves Husika! Nem tévedés a 30 dkg só. A sós masszázs után a kel összeesik és a keletkező összes levet le kell önteni róla. A halszósz ezután kerül rá és csupán 2 ek. Hidd el nem lesz sós, készítsd el bátran. Üdv. Gubigabi

91
kínai kel 2 db
jégcsapretek 1 db
30 dkg
rizsliszt 5 evőkanál
víz 200 ml
gyömbér 3 cm
fokhagyma 8 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
chilipehely 3 ek
cukor 1 ek
halszósz 2 ek
osztrigaszósz 1 ek