r
Nosalty Logó

Kifli hidegen kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kifli hidegen kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 484 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 1937 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 349 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 484 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1937 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

  • 5 dkg mák (darálatlan vagy mandulaforgács vagy kristálycukor)

Elkészítés

A 12 db kiflihez

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot.
  2. Tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegítsük a tejet és úgy könnyenelkeverhetjük benne az élesztőt.)
  3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük. (Ennek a tésztának az a sajátossága, hogy hosszú ideig hűvös helyen kel. Ha este szeretnénk a tésztát felhasználni, akkor reggel dagasszuk be.)
  4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel 40-45 cm átmérőjű, kör alakú vékony lappá nyújtjuk.
  5. Az így kapott tésztát négy egyenlő nagyságú cikké osztjuk, majd a cikkeket 3-3 felé osztjuk.
  6. 12 db körcikket kapunk, amelyeket a szélesebb felüktől indulva kiflikké feltekerünk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük tojással és tetszés szerint megszórjuk darálatlan mákkal, mandulaforgáccsal, kristálycukorral stb.
  7. 10-15 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 29095
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 26.

Ajánló

Tipp: A sós változathoz a megadott cukormennyiséget csökkentsük felére és kb. 1 csapott evőkanál sót adjunk a tésztához.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hidegen kelt tészta különféle ízesítéssel és formázással, változatosan felhasználható. Tudom ajánlani vendégváráshoz, ráérős reggelikhez. Nincs más dolgunk vele, mint este a hozzávalókat hidegen összegyúrjuk, letakarva hűvös helyre tesszük, másnap reggel kinyújtjuk, tetszés szerint formázzuk, ízesítjük és kisütjük. Édes és sós péksüteményeket egyaránt készíthetünk belőle.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia ez nagyon jól néz ki , most megyek is és bekeverem, hogy reggelire legyen friss kifli. Köszi ezt a fincsi és gyönyör? receptet. kisveréb

Törölt felhasználó

Köszönöm Kisveréb!:)Örülök, hogy tetszik!

Muci

Kedves Tündér ! Azt szeretném kérdezni, hogy a h?vös helyen kelesztésen mit kell érteni ? Pl. : f?tetlen helyiségben maradhat a letakart tészta, vagy a h?t?szekrénybe tegyem egy éjszakára ? Köszi : Muci

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Télen (vagy h?vösebb id?ben) f?tetlen helyiségben, nyáron mehet h?t?be. A lényeg, hogy hosszú ideig keljen a tészta.

Törölt felhasználó

Kedves Tündér, ez lesz a hétvégi reggeli! Asszem csempészek bele egy kis csokit a közepébe! Szép napot és köszönöm a receptet! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Hmmm! Kedves Zsuzsa ezt a fajta csempészést csak támogatni tudom! :)Jó ötlet!

g-judit

Sziasztok! A kérdésem csak annyi lenne, hogy az éleszt?t fel is kell futtatni, vagy csak elkeverni a tejben?

Törölt felhasználó

Kedves Judit! Elég, ha csak elkevered...

g-judit

Köszönöm! Feltétlenül kipróbálom! :-)

hoti

Kérdésem: ebb?l a mennyiségb?l akkor 12db kifli lesz? Érdemes mindjárt dupla adagban készíteni, nem?

Törölt felhasználó

Kedves Hoti! Igen, mint ahogy írom a receptben is ebb?l a mennyiségb?l (25 dkg liszt) 12 db kifli lesz. Azt természetesen mindenki maga döntse el ízlése szerint, hogy mekkora adagot készít, dupláját vagy akár a négyszeresét:)

Törölt felhasználó

Köszönöm a finom receptet. Igen sokszor elkészítettem a családom nagy örömére. Kakaóstöltelékbe reszeltem csokit. Még finomabb lett. ::)) Jó szívvel ajánlom mindenkinek::))

dioevi

Teljes kiörlés? vagy Graham lisztb?l is süthet? ?

Hozzávalók

A 12 db kiflihez

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek