r
Nosalty Logó

Kevert tészta szilvával

Éva házias konyhája
Kevert tészta szilvával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

571
Kalória
9.1g
Fehérje
72.7g
Szénhidrát
28g
Zsír
89.9g
Víz
184.5g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
39.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    436.1 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    539.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    999 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 3428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
  2. Miután jól összedolgoztuk, a sütőporral összekevert lisztet és a lereszelt citrom héját is a krémbe keverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük. Egyenletesen eligazítjuk a tésztát.
  4. A 400 g szilvát negyedekre fölvágjuk, és elosztjuk a tészta tetején. Én megszórtam még egy kevés fahéjas cukorral, ami rákaramellizálódott a tetejére, de ez elhagyható
  5. 180 fokon ca. 55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnul a tészta, akkor tanácsos a tetejét kb. 45 perc után sütőpapírral letakarni.
  6. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy nagyon régi, klasszikus, német recept. A nagymamik szerint, amikor a keverőkanálról lecsúszik a tészta, akkor jó az állaga. Nálunk meggyel és a szilvával készültek a kedvelt variációk. De almával, barackkal, körtével, stb. is el lehet készíteni.

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...