Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert tészta szilvával

Kevert tészta szilvával
Kevert tészta szilvával
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi, klasszikus, német recept. A nagymamik szerint, amikor a keverőkanálról lecsúszik a tészta, akkor jó az állaga. Nálunk meggyel és a szilvával készültek a kedvelt variációk. De almával, barackkal, körtével, stb. is el lehet készíteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
  2. Miután jól összedolgoztuk, a sütőporral összekevert lisztet és a lereszelt citrom héját is a krémbe keverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük. Egyenletesen eligazítjuk a tésztát.
  4. A 400 g szilvát negyedekre fölvágjuk, és elosztjuk a tészta tetején. Én megszórtam még egy kevés fahéjas cukorral, ami rákaramellizálódott a tetejére, de ez elhagyható
  5. 180 fokon ca. 55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnul a tészta, akkor tanácsos a tetejét kb. 45 perc után sütőpapírral letakarni.
  6. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 10 008
elküldve: 6
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás torta, szilvatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
vaj 180 g
cukor 180 g
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 2 kávéskanál
finomliszt 250 g
1 csipet
szilva 400 g