r
Nosalty Logó

Kapormártás Andy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kapormártás Andy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 793 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 192 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 397 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 793 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apóra vágjuk a kaprot, a vajat megolvasztjuk.
  2. Beletesszük a kaprot, megpirítjuk (fonnyasztjuk), felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk.
  3. Beletesszük a lisztet, jól elkeverjük, majd annyi tejjel öntjük fel, amennyire híg vagy éppen sűrű mártást szeretnénk.
  4. Ízlés szeint sózzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 59519
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kolleganőm hozott a munkahelyére, megmelegítette és a kapor illatából ítélve azt gondoltam, tökfőzeléket eszik. Rákérdeztem, és akkor árulta el, hogy kapormártás. Én néztem rá bután, mert még nem is hallottam róla. Elmesélte a receptet (egy másik kollegámmal közösen, kicsit másképp csinálják mindketten), én pedig ma megcsináltam. Isteni lett! Ha te is szereted a kaprot, próbáld ki! Nem fogod megbánni! Én most főtt krumplit csináltam hozzá, de egy natúr sült csirkemellel is biztos nagyon finom. :-) Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Timancs

Én még pár csepp édesít?t és pár csepp citromlevet is szoktam beletenni! Nagyon pikáns, finom mártás!

Törölt felhasználó

Nagyon finom, eddig kimaradt az életünkb?l a kapor, de ez az egyszer? recept tökéletes. :)

Törölt felhasználó

Épp most készítettem el,isteni finom :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?