r
Nosalty Logó

Kelkáposzta főzelék 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kelkáposzta főzelék 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 684 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 4103 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 167 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 684 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2563.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    725 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    913 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 4103 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a nagyon zsíros részeket levágjuk. Vízben 30 percig előfőzzük.
  2. A káposztát csíkokra felvágjuk, megmossuk.
  3. Egy lábas vízben 1-2 percig forraljuk, majd leszűrjük (így nem puffaszt annyira).
  4. Hozzáadjuk a káposztát és az apró kockára vágott burgonyát a félig megfőtt szalonnához. Beledobjuk a zúzott fokhagymát. Annyi víz legyen a lábasban, hogy kb. a hozzávalók feléig érjen (a káposzta összeesik). Sóval, kevés borssal és a köménymaggal fűszerezzük. Puhára főzzük (kb. 35-40 perc).
  5. Rántást készítünk, és berántjuk a főzeléket.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 139600
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

30 évig ez volt az egyetlen étel, amit igaz, hogy soha meg sem kóstoltam, de szívből utáltam.  Aztán egyszer a szomszéd néni hozott a gyerekeknek. Egy kanállal ettem belőle, mielőtt odaadtam a fiúknak. Rá kellett döbbennem, hogy ez nagyon finom. Azóta ez az egyik kedvenc főzelékem.

Hozzászólások (9)

Juditka

Kedves Lányok, Asszonyok! Tegnap elkészítettem a fenti recept alapján a f?zeléket. Kíváncsi voltam mit lehet kihozni ebb?l a sokak által mostoha sorsra ítélt zöldségb?. ( egyébként nálam , mindig nyer? volt) Ebben az értelmezésben tényleg másképp fest a kelkáposzta f?zelék. Már nem mumus azóta a mi konyhaasztalunkon sem. Csak buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki mindenki a Kiki receptjét.

Törölt felhasználó

Kedves Kiki, ma hajnali piaci körsétám alkalmával sikerült nagyon szép kelkáposztához jutnom és a te recepted tetszik a legjobban! Tudom, hogy nagyon egyszer? és mint Juditka említette "mostoha" f?zelék, nem is éppen hétvégi fogás, de a képed alapján nagyon megkívántam. Köszi Kata

Törölt felhasználó

Szívesen! Remélem ízleni fog! üdv kiki

kicsivik

Kedves Kiki! Én meg mindig megfogadom, hogy soha többé nem f?zök kelkáposztát semmilyen formában, a lakást átjáró "átható szagok" miatt, de aztán újra és újra elcsábulok pont olyan guszta recepteket olvasva, mint ez itt ni. 8)

Törölt felhasználó

:-)

Törölt felhasználó

szia, akár én is írhattam volna a bevezet?d els? sorát - szó szerint ilyen barátságban vagyok vele én is! :-) márcsak azért is ki kell próbálnom ezt a receptet! köszönöm tehát a lehet?séget, hogy új világ nyílhat nálunk is a kelkáposzta f?zeléknek! N.

Törölt felhasználó

Nem tudom, mert már régen ettem, de csak nekem hiányzik bel?le a tejföl? Mintha nálunk azt is tettek volna bele, de már nem vagyok benne biztos...

Törölt felhasználó

Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki a kelkáposzta f?zeléknek ezt a változatát. Három héten belül már másodszor készítem "közkívánatra".

Sonce

Kedves Kiki! Eddig a kelkáposzta f?zelék nem volt a kedvenceim között, s?t...de ezzel a recepttel bekerült közéjük,és azt hiszem gyakran el fogom készíteni :-) Nagyon finom !!!!! :-)

Törölt felhasználó

:-) Kiki

Derelye főszakács

Tökéletes! Végre nem egy tejfeles recept! Én még ajánlanék a rántásba a legvégén egy tk. majoránnát, nem rontja el

Törölt felhasználó

Véletlenül néztem meg a recepted és után még pár kelkáposzta f?zelékest. 35-40 perc f?zési id???? Na ne. Teljesen szétf? a burgonya. És együtt a burgonya a kelkáposztával? A burgonyának fele annyi id? kell mint a kelkáposztának. Általában 10 percig f?zöm a kelkáposztát és utána rakom bele a burgonyát, majd f?zöm tovább... így lesz tökéletes.

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek