Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefíres 3 in 1 pogácsa

Kefíres 3 in 1 pogácsa
Kefíres 3 in 1 pogácsa
110 perc / előkészület: 90 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna hagymás pogácsát sütni, de találtam még ezt-azt a hűtőben...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó hideg tonik vagy almafröccs, esetleg almás vagy citromos sör.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük az 1 ek cukrot, 1-2 ek lisztet, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben az 50 dkg lisztet, a kefírt, a sót, a tojást és a zsírt/margarint egy tálba teszzük. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd 30 percet kelesztjük. Ha túl lágynak bizonyulna a tészta, lehet még tenni hozzá egy kis lisztet.
  3. Ha megkelt, belegyúrjuk a szalonnát, a juhsajtot és a hagymát, majd 20 perces pihentetési időkkel 3-szor hajtogatjuk, miközben szobahőmérsékleten tartjuk.
  4. Végül kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, kockásra mintázzuk, kiszaggatjuk, a tetejére darabka juhtúrót teszünk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 842
elküldve: 0
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pogácsa, kefíres pogácsa juhtúróval és szalonnával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-10-16 10:42

Én most kipróbáltam, de még távolról sem hasonlít a hajtogatotthoz ez a beiglis módszer.

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-09-10 17:26

Savanyú? Ilyet még soha nem is halottam, hogy egy pogácsa bármitől is savanyú lesz. Ötleteket szívesen fogadok én is, hogy vajon mitől lehet...Milyen kefirt tettél bele?

JamborneErika
Jné Erika / JamborneErika Sat, 2011-09-10 16:03

Sziasztok !
Nem tudom mit rontottam el, de az enyém olyan savanyú lett, hogy nem tudtuk megenni, végül haleledel lett belőle, csak a bacon szalonnát sajnálom, mert az nem olcsó mulatság !
Különben kipróbáltam a bejglis tekerési módszert és tényleg jó !

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-07-29 20:19

Nem muszáj, de akkor tömörebb lesz az állaga. Ha nem hajtogatod, akkor 1 órát kell keleszteni, utána formázni, és a tepsiben még fél órát keleszteni, és csak utána sütni.

manna113
manna113 Sat, 2011-08-06 19:14

Szia timici!
Kelesztes utän kinyujtod vekonyra a tesztat, feltekered mint a beiglit. Egyszer pihenteted, nyujtod, szaggatod. Kedves idös szomszed nenimtöl tanultam. Idö hiänyäban szinte mindig igy keszitem a hajtogatottakat.
Sok sikert kivänok: Ildiko

1147
finomliszt 60 dkg
tojás 2 db
margarin 10 dkg
1 kávéskanál
kefir 150 g
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
császárszalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
kecskesajt 10 dkg
juhtúró 10 dkg