Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajt krémleves rozscipóban

Kecskesajt krémleves rozscipóban
Kecskesajt krémleves rozscipóban
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha meghallom a szót, kenyérsütés, nekem olyan szavak ugranak be, mint pék (gondoltátok volna?) falu, nagyanyó, kemence, de semmi esetre sem az, hogy kenyérsütő gép.

Az otthoni kenyérsütés nálam eddig egyet jelentett a nyugdíjba vonulással, a kényelmes, lassú vidéki élettempóval, vagy azzal a fajta, életvitelszerűen űzött egészség centrikussággal, ami, ha nem is ellenszenves, nekem biztosan nem hőn áhított cél.

Amikor viszont elvállaltam egy kenyérsütőgép tesztelését, arra gondoltam, összekötöm a feladatot egy olyan krémleves elkészítésével, amit rozscipóban lehet tálalni. Nem mondom, hogy időigénytelen volt a program, de a gép végezte el helyettem a munka nagy részét, a leves pedig 20 perc alatt megvolt. 
A kenyérsütés projektről, ha érdekel, itt olvashattok bővebben.
 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 A cipó elfogyasztása nélkül is tartalmas fogás, nem kell utána több egy könnyű desszertnél. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a lisztet és 1-2 percig kevergetjük.
  2. Kevés hideg vízzel felöntjük, hozzáadjuk az összes krémsajtot, és a 8 dkg kecskesajtot, majd csomómentesre keverjük.
  3. Felöntjük az alaplével, vagy a vízzel (ez utóbbi esetben intenzívebben ízesítjük sóval, borssal), megszórjuk a csipet cukorral és összeforraljuk.
  4. Tálaláskor megszórjuk a maradék összemorzsolt kecskesajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 573
elküldve: 7
receptkönyvben: 360
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kecskesajt krémleves cipóban, cipóban tálalt kecskesajt krémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kacsa951
Kacsa951 / Kacsa951 Tue, 2010-12-21 09:10

Még nem csináltam meg, de most karácsonykor elkészítem. annyi különbséggel, hogy én még teszek rá szárítorr zsemlekocskát a tetejére(nagyon keveset) és egy kis snidlinget vágok még rá.

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2010-12-15 05:21

Ez nagyon-nagyon szimpatikus, biztosan kiprobalom. A ciposutesre sajnos nem vallalkozom, de a levesre annal inkabb. A rokfortos es a palacsintas halakat is elmentettem, koszonom!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-12-14 12:28

Szia Anikó!Már vártam valami hasonlót tőled.Nagyon gusztusos.A pataki tányér is csodaszép-most volt vásár itt a gyárban,én is beszereztem egy-két dolgot.Pár száz forintért már szép dolgokat lehetett kapni.Persze könnyű annak aki megnyeri...:)Puszi.Bogi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-12-14 11:49

Hűűű, ez nagyon finom lehet...kecskesajt rulz! Na meg nem szerintem kb mindent megeszek, amit cipóban tálalnak fel. :)
Puszi!

910
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tömlős krémsajt 30 dkg
kecskesajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
alaplé 1.2 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
rozskenyér 80 dkg