r
Nosalty Logó

Kecskesajt krémleves rozscipóban

modosa
Kecskesajt krémleves rozscipóban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

910
Kalória
30.1g
Fehérje
112.8g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
108.1g
Víz
46.6g
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    2272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 910 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12167.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    9089 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    432.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 3638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A vajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a lisztet és 1-2 percig kevergetjük.
  2. Kevés hideg vízzel felöntjük, hozzáadjuk az összes krémsajtot, és a 8 dkg kecskesajtot, majd csomómentesre keverjük.
  3. Felöntjük az alaplével, vagy a vízzel (ez utóbbi esetben intenzívebben ízesítjük sóval, borssal), megszórjuk a csipet cukorral és összeforraljuk.
  4. Tálaláskor megszórjuk a maradék összemorzsolt kecskesajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ha meghallom a szót, kenyérsütés, nekem olyan szavak ugranak be, mint pék (gondoltátok volna?) falu, nagyanyó, kemence, de semmi esetre sem az, hogy kenyérsütő gép. Az otthoni kenyérsütés nálam eddig egyet jelentett a nyugdíjba vonulással, a kényelmes, lassú vidéki élettempóval, vagy azzal a fajta, életvitelszerűen űzött egészség centrikussággal, ami, ha nem is ellenszenves, nekem biztosan nem hőn áhított cél. Amikor viszont elvállaltam egy kenyérsütőgép tesztelését, arra gondoltam, összekötöm a feladatot egy olyan krémleves elkészítésével, amit rozscipóban lehet tálalni. Nem mondom, hogy időigénytelen volt a program, de a gép végezte el helyettem a munka nagy részét, a leves pedig 20 perc alatt megvolt.  A kenyérsütés projektről, ha érdekel, itt olvashattok bővebben.  

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...