Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos póréleves

Sajtos póréleves
Sajtos póréleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez dupla adagban igazi német party-leves, születésnapokon úgy későn szokták tálalni, hogy felszívja a sok sört:-) A póréhagyma és a hús mennyiségét lehet növelni, csökkenteni, kevesebb hús, több hagyma vagy gomba. Én botmixerrel mindig jól megdolgozom, mert a gyerekeim nem eszik a gombát. Mai napig nem jöttek rá, hogy a levesben gomba van, így 2-3 tányérral is esznek belőle.:-))) Barátnőm nem mixeli, de a hagymát finomra vágja meg a gombát is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pirított kenyérkocka illik hozzá, a víz egy részét helyettesíthetjük 1 dl száraz fehérborral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát megpucoljuk, karikára vágjuk.
  2. Az olajon a darált húst megpirítjuk, hozzáadjuk a póréhagymát, a gombát, felöntjük vízzel.
  3. Mehet bele a leveskocka, ha felfőtt, akkor a tejszínt és az ömlesztett (tömlős) sajtot is beletesszük, sóval, borssal ízesítjük, ízlés szerint lehet pürésíteni.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 564
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

davido

Mióta szakács: 2013.03.16.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Rita póréhagymalevese, darált húsos póréhagymaleves, póréhagymás gombás sajtkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

247
darált sertéshús 50 dkg
póréhagyma 2 közepes db
leveskocka 1 db
kockasajt 1 db
főzőtejszín 20 dkg
gomba 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l