Kecskesajt
- 34% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60225.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1461 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 58762 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 34% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 300 g
Zsír
-
Összesen 200 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481803.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11688 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 470096 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 2.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 34% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4300.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 4196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
120 dkg só
Elkészítés
- A tejet 36 fokra melegítjük.
- Hozzáadjuk a CaCl2-t, majd tovább melegítjük 40 fokig.
- Hozzáadjuk a tejoltót.
- Elzárjuk a gázt, egy kis ideig kevergetjük.
- 1 órán át hagyjuk pihenni. Ezalatt az oltóanyag dolgozik.
- Amikor a tej "megvastagodott", egy kés segítségével felkockázzuk.
- Ezután 15 percig óvatosan kavarjuk.
- 30 percig pihentetjük.
- Leülepszik, leszedjük a savót, és ugyanolyan hőmérsékletű, ugyanannyi mennyiségű vízzel felöntjük.
- Átkavarjuk, majd megint hagyjuk, hogy leülepedjen.
- Géz vagy külön erre a célra használt textilpelenka segítségével leszűrjük.
- 20-24 órán át csöpögtetjük, majd 6 órára sófürdőbe tesszük.
- Sófürdő: 10 l felforralt 20 fokra lehűtött vízben 1,2 kg sót feloldunk. Az edény méretétől függően ehhez az adag sajthoz kevesebb is elég lesz.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 33633
- Feltöltés dátuma: 2011. július 12.
Ajánló
A hőfokot lázmérővel is mérhetjük, ha nincs speciális eszközünk. Vigyázzunk, a tej semmiképpen ne legyen 43 fok felett, amikor az oltóanyagot beletesszük, mert a sajtunk kemény és porladós lesz. A mérést folyamatos keverés közben végezzük a pontosabb eredmény érdekében. A sajt leszűrése időt és türelmet igényel. Ha van szűrőtálunk, a pelenkát belehelyezhetjük, majd a leszűrt sajtra egy tányért és egy vízzel teli edény helyezhetünk (2-3 dl). A másik módszer, hogy a pelenkát felkötjük, és egy edényt helyezünk alá. Ízlés szerint a leszűrés előtt zúzott fokhagymát és aprított fűszernövényeket adhatunk a sajtunkhoz. Acidum lactikum hozzáadásával savanykásabbá tehetjük. Kb. 1 kg sajt lesz 10 l tejből.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tavasztól kecskét tartunk, így mindent elkészítek kecsketejből, amit csak lehet.