r
Nosalty Logó

Kecskesajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kecskesajt
adag
Előkészítés
perc
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5600 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    58762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 700 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481803.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11688 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    470096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 5600 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    4196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 36 fokra melegítjük.
  2. Hozzáadjuk a CaCl2-t, majd tovább melegítjük 40 fokig.
  3. Hozzáadjuk a tejoltót.
  4. Elzárjuk a gázt, egy kis ideig kevergetjük.
  5. 1 órán át hagyjuk pihenni. Ezalatt az oltóanyag dolgozik.
  6. Amikor a tej "megvastagodott", egy kés segítségével felkockázzuk.
  7. Ezután 15 percig óvatosan kavarjuk.
  8. 30 percig pihentetjük.
  9. Leülepszik, leszedjük a savót, és ugyanolyan hőmérsékletű, ugyanannyi mennyiségű vízzel felöntjük.
  10. Átkavarjuk, majd megint hagyjuk, hogy leülepedjen.
  11. Géz vagy külön erre a célra használt textilpelenka segítségével leszűrjük.
  12. 20-24 órán át csöpögtetjük, majd 6 órára sófürdőbe tesszük.
  13. Sófürdő: 10 l felforralt 20 fokra lehűtött vízben 1,2 kg sót feloldunk. Az edény méretétől függően ehhez az adag sajthoz kevesebb is elég lesz.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 32654
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

A hőfokot lázmérővel is mérhetjük, ha nincs speciális eszközünk. Vigyázzunk, a tej semmiképpen ne legyen 43 fok felett, amikor az oltóanyagot beletesszük, mert a sajtunk kemény és porladós lesz. A mérést folyamatos keverés közben végezzük a pontosabb eredmény érdekében. A sajt leszűrése időt és türelmet igényel. Ha van szűrőtálunk, a pelenkát belehelyezhetjük, majd a leszűrt sajtra egy tányért és egy vízzel teli edény helyezhetünk (2-3 dl). A másik módszer, hogy a pelenkát felkötjük, és egy edényt helyezünk alá. Ízlés szerint a leszűrés előtt zúzott fokhagymát és aprított fűszernövényeket adhatunk a sajtunkhoz. Acidum lactikum hozzáadásával savanykásabbá tehetjük. Kb. 1 kg sajt lesz 10 l tejből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasztól kecskét tartunk, így mindent elkészítek kecsketejből, amit csak lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek