Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés linzer

Kávés linzer
Kávés linzer
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta vágyom egy finom kávés sütire. :) Rátaláltam a Webcukrászda oldalán erre a receptre, és máris kipróbáltam. Nagyon finom lett.  A tésztája nagyon omlós, isteni finom. :) Amin biztos változtatani fogok a legközelebbi sütésnél, hogy nem teszem bele a recept szerint előírt 10 dkg kávét, mert nagyon intenzív volt az íze. Szeretem a kávét, de ez túl sok volt. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Nyújtjuk, tetszés szerinti formára szaggatjuk, majd megsütjük.
  3. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel és hozzáadjuk a kávét, és megfőzzük.
  4. A porcukort a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt kávés krémmel összekeverjük.
  5. A linzereket betöltjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 418
elküldve: 6
receptkönyvben: 165
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávékrémes linzer, dupla kávés linzer, kávés aprósüti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vtbea
vtbea Tue, 2012-12-04 07:35

Rita!
Mi is imádjuk a kávés sütiket. Ezt biztosan elkészítem. Egy problémám van vele, hogy tojás van a krémben, így nem tudom, meddig tartható el. Nem mintha nálunk bármi is sokáig tartana. :D De az ünnepek előtt az ilyesmit szeretem időben elkészíteni, az utolsó napokban elég a többi sütivel és a főzéssel foglalkozni. Van ötleted egy tojás nélküli változatra?
Azt írod, kevesebb kávét teszel bele legközelebb. Mivel te érezted az ízét, így gondolom, azt is tudod, mennyivel kevesebbet. Azt a mennyiséget, amivel kevesebb kávét teszel, pótolod liszttel?
Köszönöm: Bea

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-12-04 19:41

Bea!

Ez a krém így finom, ahogy van! Igen, kipróbáltam kevesebb kávéval, de nem jó! Nincs meg a színe, az íze. Inkább legyen intenzívebb, de sokkal finomabb :D

Rita

vtbea
vtbea Tue, 2012-12-04 20:43

Köszönöm szépen a válaszod! Még jó, hogy nem csináltam meg kevesebb kávéval kérdezés nélkül.
Gondolom, ilyenkor télen azért ezzel a tojásos krémmel is eláll egy hétig.

nyanyus
nyanyus Tue, 2012-05-01 13:48

Szia!
Imádom a kávés sütiket, csak az a baj, hogy a család nem. Nem baj, mert fele mennyiségben megcsinálom magamnak, nekik meg valami mást.
Köszi a receptet, a linzerek nagy kedvenceim, így kávésan meg = hab a tortánnal. :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-05-01 19:26

Mi is így vagyunk! A férjemmel szeretjük, a srácaink nem :( De fél adagot lesütsz az tökéletes :) Nekem kicsit sok volt a tésztába a kávé, legközelebb nem teszem bele az előírt mennyiséget, mert túl erős volt. De egyébként nagyon finom :)

2184
finomliszt 60 dkg
margarin 40 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
őrölt kávé 10 dkg
feketekávé 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
tojássárgája 3 db
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg