r
Nosalty Logó

Katica torta szülinapra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katica torta szülinapra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Összesen 2050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 2050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    448.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    2885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5431.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1964.5 g
  • Cukor
    1594 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    2358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2379 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3957 micro
Összesen 12308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A vaníliás piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  3. A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tojás sárgáját habosra keverjük.
  5. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.
  6. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
  7. Majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.
  8. Beleöntjük a sütőformába, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  9. Krém készítése a tortába:
  10. Pudingot a cukorral és a 4 dl tejjelmegfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  11. A margarinból és a porcukorból robotgéppel egy vajkrémet keverünk, majd betesszük a hűtőbe.
  12. Felverjük a tejszínt a habfixszel.
  13. Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor robotgéppel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajkrémet és a felvert habot.
  14. Jól összedolgozzuk és betesszük a hűtőbe.
  15. Tortaforma elkészítése:
  16. A piskótákat vékonyan felszeleteljük.
  17. Egy nagyobb és egy kisebb tálba fóliát teszük, majd alulra betesszük az első vékony szeletet.
  18. Uána megkenjük a krémmel, majd megint piskótát teszünk és krémet, addig, míg meg nem telik a tál.
  19. Mindkét tál tetejére, ami majd a torta alja lesz, kerek lapot teszünk.
  20. Krém elkészítése a fondant alá:
  21. A hozzávalókat alaposan kikeverjük, tejszínnel lágyíthatjuk.
  22. A fondant elkészítése:
  23. A pillecukrot jól kivajazott tálban felolvasztjuk a mikróban.
  24. Beletesszük a glükózt és a glicerint, majdarobotgép dagasztókarjával beledolgozzuk a porcukrot.
  25. Amikor összeállt, vajas kézzel jól átgyúrjuk.
  26. A 2 kis tortát bevonjuk a fondant alá készített vajkrémmel.
  27. 2/3 fehér fondantot kinyújtunk és bevonjuk vele a katica testét, majd utána befestjük piros ehető ételfestékkel.
  28. Az arcához egy pici fondantot rózsaszín festékkel színezünk meg és azzal vonjuk be.
  29. A fekete részeket szintén festjük.
  30. A szemét és a száját belegyúrjuk a fehérbe, mert így nem kenjük össze a rózsaszín fondantot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 42555
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

A tészta: 2 db 23 cm-es piskóta legyen. Tetszés szerint lehet a kakaós és vaníliás piskótát tenni a krémek közé. Én egy éjszakára hagytam a hűtőben, így jól összeszoktak a tálakban a piskóták. Könnyebb lesz burkolni. Az elkészítés idejéhez 360 percet írtam, de ez 2-szer 3 órát jelent. Egyik nap megsütöm a piskótát, megcsinálom a krémeket és összeállítom. Másik nap pedig bevonom és díszítem a tortát.  A katica testét először bevontam a fondanttal, majd utána festettem pirosra, mert így nem kell annyi fondant, mintha belegyúrnánk a festéket. A katica "antennái" fogpiszkálóra tett fondantok. A pofikája 2 fehér gombóc, amit a fondant alá tettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

20 hónapos kisfiam imádja a katicákat. Gondoltam meglepem őt és a családot is egy tortával. Hosszú idő után most csináltam újra pillecukros fondantot és azt kell mondjam, hogy végül maradok ennél, mert a korábbival mindig történtek "balesetek" a bevonásnál. Ezzel gyakorlatilag tökéletesen, szakadásmentesen sikerült bevonnom a tortát. A korábbi fondantot zselatinból, vízből, glükózból, glicerinből, vajból és porcukorból csináltam. Az sem volt rossz, de kényesebb. Egyszerűbb torták bevonására tökéletes. Állagra a pillecukros sokkal rugalmasabb és jobban idomítható.  

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A csokis piskótához

A csokikrémhez

A fondant alatti krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...