Nosalty Logó

Kaszinótojás 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kaszinótojás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 995 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2450 micro
Összesen 995 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
  2. Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
  3. Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
  4. Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
  5. A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
  6. A mártástfokozatosan, állandókevergetésmellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Vigyázat, nem szabad egyszerre,lassan kell haladni,mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet! Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
  7. Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
  8. Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet. (Mindenképpen takarjuk le, vagytegyük zárható műanyagdobozba,mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 143654
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Ajánló

Franciasaláta, sonka, friss péksütemény. A tojások tetejét díszíthetjük retekkel, uborkával, újhagymával-bármivel, ami ilyenkor friss a piacon, és színben passzol a sárgához.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Idén már többször sütöttem fánkot, úgyhogy most a télűzés egy másik formájához, a tavasz előrehozásához folyamodtam. És mivel több napsütést sajnos nem tudok intézni, maradt a kaszinótojás készítés- attól olyan remek húsvét és tavaszhangulatom lesz! Egyébként a kaszinótojásra nagyon háklis vagyok, se a vajas, se a krumplis verziót nem szeretem, mert az a tapasztalatom, hogy elnyomják a tojás ízét, és nekem szárazak is. De a tartáros alap kifejezetetten könnyű és egyszerűen isteni! És ha már kaszinótojás, akkor általában franciasaláta is- összesen annyi a dolgunk, hogy kicsit több öntetet keverjünk ki, hogy a főtt tojássárgákat legyen mivel kikeverni. Tényleg egyetlen dologgal lehet csak elrontani, ha túl sok öntet megy a sárgákhoz. Ha ez előfordul, akkor -bár most magam ellen beszélek -  két normál méretű, főtt, aztán nagyon alaposan összetört krumplival helyrehozható a dolog, csak már nem lesz olyan fínom-szerintem.

Hozzászólások

P.

Nahát, milyen szép lett! Sosem voltam oda érte, de most összefutott a nyál a számban. Még a végén nekiállok! :-p Üdv: Eszter

Dacota

Kedves Eszter! Hajrá-hajrá, nemcsak szép, finom is! :)

Törölt felhasználó

Szia Nóra. Úgy látom ez a legfrissebb recepted.Mikor töltötted fel?Ma került az oldalra.Az enyém még nincs fent.Egyébként nagyon jó,én még nem csináltam kaszinótojást de most lehet hogy kipróbálom.Bogi

Törölt felhasználó

Szia Nóra. Úgy látom ez a legfrissebb recepted.Mikor töltötted fel?Ma került az oldalra.Az enyém még nincs fent.Egyébként nagyon jó,én még nem csináltam kaszinótojást de most lehet hogy kipróbálom.Bogi

Dacota

Keves Bogi! Már több mint egy hete, de ne aggódj, mert több mint 4000 aktív szakács van, úgyhogy nagy munka lehet egyesével átnézni a recepteket! Már kíváncsian vároma tiédet.:) A tojáshoz meg, ha elkészíted, sok sikert!

Jahin

Nagyon jól néz ki, reprezentatív a díszítése.A fent leírt tojáskrémhez mindig teszek tejben megáztatott és kinyomkodott kiflit vagy zsömlét.10 tojásnál kb.4-et.Így kiadósabb plusz az állagát is könnyebben eltalálom.Üdv:Hajni

Dacota

H?, ez jó tipp! Alapvet?en semmit nem szeretek hozzákeverni a tojáskrémhez, pont azért szeretem,mert se vaj, se krumpli nincsen benne, de háááát, történt már olyan, hogy kicsit túlöntöztem a tartáralappal, és nem tudtam viszatölteni szépen a tojásokba. Na és ha ilyen baki történik, marhára útálok még krumplit is f?zni, meg várni, míg kih?l...ha legközelebb ilyet teszek, biztos kipróbálom, hogy krumpli helyett a te módszereddel fixálom...ez sokkal gyorsabb. Üdv: Nóri

Törölt felhasználó

Sziasztok!isteni finom én és családom nagyon szeretjük.

Törölt felhasználó

jol nezz ki

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, batran keszitse el mindenki. : )

Törölt felhasználó

Én nagyon sokszor csinálok kaszinótojást! Nálunk a szenteste egyik elengedethetetlen hamija. Én egy nagyion pici uborkát, és gépsonkát vagy f?tt sonkát is szoktam bele keverni. Nagyon guszta a képed!

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Kisfiam keresztel?jére elkészítettem. Nagyon finom lett és emellett mutatós is. Én egy kávéskanál zselatint is tettem a tojáskrémbe, tökéletes maradt a habzsákból kinyomva. Köszi a receptet.

Dacota

Kedves Bejczyne! Nagyon kedves t?led, hogy egy ilyen fontos eseményre a receptemet készítetted! :) Örülök, hogy ízlett, gratulálok a keresztel?höz! Szép hétvégét, Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Nóri! Junior lelkes rajongója lett a kaszinótojásodnak, és roppanttul neheztelt ránk, hogy nem vittünk neki haza még egy kicsit!:)) Mentségünkre legyen szólva, mire észbekaptunk, már huss, elt?nt! Azt hiszem, ez jelez valamit a min?ségér?l...:DDD Köszönjük! Mrs Smith

Dacota

Kedves Mrs Smith! Hát ennek annyira nagyon örülök :) Gyerekekt?l jött dicséret dupla öröm, mert tök ?szinték :) Apukám felfalta a levest ( holnap én akartam megenni, de hát így jártam) nagyon ízlett neki, pedig finnyás az itthon el?állított távol-keleti konyháral, mert boldogult fiatalságában matróz volt, és igen sokat járt arra. Nem is eszik meg akármit :) Szóval kérünk szépen pontos receptet!!! Puszi, jó éjszakát: Nóra

Törölt felhasználó

:))Ennek igazán örülök, hogy apukád is leellen?rizte! Nemsokára érkezik majd a recept! Puszi Jó éjt Neked is!

Törölt felhasználó

Nagyon finom volt Nórika!Engem nagyon levett a lábamról.Puszi.Bogi

Dacota

Szia Drága Bogim! Köszönöm!!! Az itthon maradtakat másnap összepárosítottam a madárlátta ?zgerinceddel, és olyan reggeli kerekedett bel?le, hogy csuda :D Úgy örülök, hogy találkoztunk :) Szép napot! Puszi: Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Nagyon örülök hogy fincsi reggeli lett.Én pedig lehet hogy hétvégén elkészítem végre a kaszinótojást. Nagyon örülök hogy megismertelek,bizony jó kis csapat jött össze. Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Szia Nórikánk! Nagyon ínycsiklandó a tojásod. Holnapra vacsi lesz bel?le, mert mára már Ötkarikás salátát dobtam össze. Jó ez az oldal, pár napja regisztráltam. Puszi: Márti n.

pufinlekvár

Sziasztok! Én még villával jól áttört túróval is szoktam felturbózni a töltelékét a tojásnak. Szaporítja is a töltelék mennyiségét, és nagyon finom könnyed lessz t?le, nem lesz folytós.

Brigus

Ez tényleg nagyon finom! Sokszor csinálok kaszinó tojást, de eddig mindig a besamel-es változatot csináltam. Soha nem voltam vele teljesen megelégedve, mert nem volt kell?képp ízes nekem. Hiába raktam bele szardella pasztát meg több mustárt meg sót....akkor is nekem ízetlen maradt. Én egy kicsit több mustárt tettem bele, mint ahogy írva van, de ez én szám íze miatt készült így! :) Szeretem, ha egy kicsit savanykás:) Egy jó tipp! Ha híg lett a töltelék, akkor lehet dúsítani zsemlemorzsával......higgyétek el, hogy nem rontja el és ett?l egyszer?bb megoldás erre a problémára nincs. Ezt egy "töltött tojás" nevezet? ételnél kóstoltam. Mondjuk ott igen nagy mennyiségben volt benne a morzsa de úgy is finom volt nagyon. Kis mennyiségben nem lehet észrevenni a töltelékben, nem változtatja meg az ízét sem!

mamec

Kedves Dakota! Ide keveredtem a kaszinótojásodhoz, minden ok. Csak egy tippet szeretnék adni neked, ahogy én csinálom nem szinez?dik el a töltelék, ugyanis lefordítom a franciasalátára és az egészet áthúzom vékony tükörtartárral és úgy diszítem a tojásokat. Dísziteni sokmindennel lehet, pl: a franciasalátából félretett natúr borsóval, répával, csemegeuborkával, petrezselyemzölddel, pirosarannyal stb. Egyébként nagyon guszta receptjeid vannak, nagyon ügyes vagy. További jó f?z?cskézést: Mamec

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek