Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolsaláta zelleröntettel

Karfiolsaláta zelleröntettel
Karfiolsaláta zelleröntettel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a salátát is Gorka Lívia keramikus művész anyósomtól tanultam, szoptatós anyuka koromban készített nekem ilyen tápanyagdús, kalóriaszegény étkeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saláta, például natúr hús mellé. Akkor a legfinomabb, ha a zellert forrón öntjük a hideg, nyers karfiolra.
Natúr hússzelet mellé, ha tehetem, sokféle salátát készítek, ha saláta a köret.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük a torzsát kivágjuk, a zellert kockára vágjuk.
  2. A zellert a citrom levével, kevés sóval annyi vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi.
  3. Amikor a zeller megpuhult hozzáadjuk a vízhez az olajat a lisztet és a tejfölt, botmixerrel összeturmixoljuk és még egyet forralunk rajta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 413
elküldve: 2
receptkönyvben: 226
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

nyers karfiol zellermártással öntve, nyers karfiolsaláta zellermártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

275
karfiol 80 dkg
zeller 40 dkg
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 50 ml
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint