Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos karfiol

Joghurtos karfiol
Joghurtos karfiol
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Török büfékben gyakran előfordul ez az egyszerű köret. Nem egy bonyolult recept, de mivel hasonlót sem találtam az oldalon, gondoltam érdekes lehet. Hivatalosan köret, de önmagában is nehéz abbahagyni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Sült és rántott húsokhoz illik köretként, de könnyű vacsorának is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó sós vízben roppanósra főzzük.
  2. A lecsepegtetett karfiolt egy tálba szedjük.
  3. Az olajból, citromléből és borsból marinádot készítünk. Legegyszerűbb, ha a hozzávalókat egy kis méretű befőttes üvegben pár másodperc alatt összerázzuk.
  4. A kész keveréket a karfiolra öntjük, és óvatosan átforgatjuk. Alaposan lehűtjük.
  5. Tálalás előtt a joghurtot kikeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával, és a lehűlt karfiolra öntjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 17 002
elküldve: 7
receptkönyvben: 453
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Evol

Mióta szakács: 2010.02.10.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
konyha: török
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiol joghurttal, karfiolköret, török karfiolsaláta, citromos-fokhagymás karfiol joghurttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-11-05 11:44

Szép fotó es szuper recept, NAGYON köszönöm, mentettem, üdv, Torma:)

Csipszi
Csipszi Sun, 2012-11-04 20:57

Szeretném kérdezni, hogy ez csak hidegen fogyasztható?

evol
Evol / evol Mon, 2012-11-05 09:54

Melegen is, hidegen is egyaránt jó. Talán lehűtve jobban kijön az íze.

105
karfiol 1 közepes fej
joghurt 375 g
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint