Joghurtos karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
ZLB

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
105
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
524
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 122.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
105
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1380.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 612.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
524
Kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
46
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó sós vízben roppanósra főzzük.
- A lecsepegtetett karfiolt egy tálba szedjük.
- Az olajból, citromléből és borsból marinádot készítünk. Legegyszerűbb, ha a hozzávalókat egy kis méretű befőttes üvegben pár másodperc alatt összerázzuk.
- A kész keveréket a karfiolra öntjük, és óvatosan átforgatjuk. Alaposan lehűtjük.
- Tálalás előtt a joghurtot kikeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával, és a lehűlt karfiolra öntjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 367
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 18273
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Sült és rántott húsokhoz illik köretként, de könnyű vacsorának is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

ZLB
7 recept
Török büfékben gyakran előfordul ez az egyszerű köret. Nem egy bonyolult recept, de mivel hasonlót sem találtam az oldalon, gondoltam érdekes lehet. Hivatalosan köret, de önmagában is nehéz abbahagyni.
Hozzászólások (2)
Szeretném kérdezni, hogy ez csak hidegen fogyasztható?
Melegen is, hidegen is egyaránt jó. Talán leh?tve jobban kijön az íze.
Szép fotó es szuper recept, NAGYON köszönöm, mentettem, üdv, Torma:)