r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínes torta Mettácskától

NS
Karamellás-tejszínes torta Mettácskától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

729
Kalória
9.2g
Fehérje
102.6g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
16.5g
Víz
61.3g
Koleszterin
858.7mg
Élelmi rost
70.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3224.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    615.8 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 4364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval és pár csepp citromlével felverjük, majd hozzáadjuk a 40 g cukrot, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. Egy másik edényben elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgáját és a cukrot annyira, hogy elvegyüljön. Erre szitáljuk rá a sütőporos lisztet.
  3. Először óvatosan keverjük el, majd robotgéppel magas fokozaton1-2 percig, míg sima lesz. Tegyünk a felvert tojáshabból két kanálnyit a masszához, és kézi habverővel kavarjuk el, hogy fellazuljon a massza. Ezt párszor ismételjük meg, majd adjuk hozzá az összes habot, és keverjük simára.
  4. Ezután mehet a tortaformába, aminek csak az alja legyen kibélelve sütőpapírral. Előmelegített sütőben 175 fokon süssük meg. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk.
  5. A krémhez a 15 dkg cukorból jó sötét színű karamellt készítünk, majd felöntjük 3 dl tejjel (vigyázzunk, képes fröcsögni!!!). Ne ijedjünk meg, a karamell a lábos alján fel fog olvadni és elvegyül a tejjel. Addig a pudingport keverjük simára a maradék tejjel (cukor már nem kell bele). Ha felforrt a karamellás tej, akkor adjuk hozzá a kikevert pudingport, és főzzük jó sűrűre. Adjuk hozzá a gyömbért, és hűtsük ki.
  6. A tejszínt verjük keményre, és adjuk hozzá a karamellkrémhez.
  7. Ezzel a krémmel töltsük a piskótákat úgy, hogy maradjon a tetejére és oldalára is.
  8. A díszekhez karamellizáljuk a cukrot. A deszkára terítünk alufóliát, vékonyan megkenjük olajjal, majd kanál segítségével csorgatjuk rá a karamellt. Itt jöhet a kreativitás. (Én vagy kb. 4-szer melegítettem fel a karamellt újra, mire elfogadható díszeket tudtam produkálni.)
  9. Fogyasztás előtt hűtsük be a tortát!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21

Mindenképp olyan krémet akartam, ami könnyű és nincs benne margarin vagy vaj. Neten böngészve találtam rá erre a krémre és nagyon bevált, tényleg finom. Én mindig Hulalát használok, ebbe nem kell zselatin vagy habfixáló, így is könnyű vele dolgozni, jól tartja a tortát. Egyszerű elkészíteni, mindenkinek bátran ajánlom! A piskóta Kiskukta receptje alapján készült. Nekem bevált.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek