Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás őszibarack-dzsem

Karamellás őszibarack-dzsem
Karamellás őszibarack-dzsem
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami új fajtát kerestem, és ezt találtam az Ízbolygón.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha valami új ízre vágyunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őszibarackokat igényünk szerint feldaraboljuk, és egy lábasba öntjük.
  2. Botmixerrel kicsit összetörjük.
  3. Belekeverjük a zselésítőt, és elkezdjük főzni.
  4. Beleöntjük a balzsamecetet, a citromlét és a fahéjat.
  5. Egy serpenyőben közepes lángon a cukrot karamellizáljuk, majd a már rotyogó lekvárba öntjük a cukorral együtt.
  6. Ha a cukor elolvadt, az előkészített üvegekbe töltjük, majd fejre állítjuk kb. 15 percre.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 374
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszibaracklekvár, gyümölcsdzsem karamellával, barackdzsem

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyuka54
anyuka54 Wed, 2012-08-01 09:53

Nagyon jól néz ki,biztos finom is.Más gyümölccsel is lehet?Most fogok meggy- bodzabogyó dzsemet főzni kipróbálnám.
Köszi a receptet.Szép napot.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-08-01 16:19

Nem olvastam eddig más gyümölccsel elkészítve, de nekem is izgatja a fantáziámat. Kipróbálom én is más gyümölccsel is, most éppen a szilván agyalok. Egyébként nem rossz ötlet a Tied sem!
Marcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-31 20:44

Nagyon izgalmasan hangzik, az üvegben elkészült pedig csoda guszta látvány, köszönöm szépen.:-))
Szép nyárias napokat kívánok!
Éva-Anyóca

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-08-01 16:17

Nagyon örülök ha neked is megakadt a szemed ezen a recepten!:) Én is így jártam.
Üdv. Marcsi

169
őszibarack 2150 g
fahéj 3 tk
balzsamecet 1.5 ek
citromlé 1 citromból nyert
cukor 15 dkg
cukor 15 dkg
zselatinfix 2 csomag