r
Nosalty Logó

Karamellás flan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nassoló Naplopó
Karamellás flan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    501 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 3793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 200 g cukrot elkezdjük karamellizálni 1-2 ek vízzel.
  2. A tej-tejszín keveréket is odarakjuk egy másik lábasban, beletesszük a rúd vaníliát, a citromhéjat és a 250 g cukrot. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
  3. Összekeverjük a tojásokat a sárgájákkal, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.
  4. A karamellát beletöltjük kis tűzálló (szuflé) tálakba, majd erre töltjük a masszánkat.
  5. Magas falú tepsibe állítjuk őket, kétharmadig felöntjük meleg vízzel, és 140 fokon 45-50 percig sütjük.
  6. Ha elkészült, kivesszük a tálakat a vízből (csipesszel), átrakjuk egy másik tepsire vagy hőálló tálcára, és hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy kellemesen hideg legyen.
  7. Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tálkától, és kiborítjuk egy kistányérra. Ha makacsul beleszorul, kissé megütögetjük.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 36715
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nassoló Naplopó 17 recept

Pont annyi karamell csurog rá a kis desszertünkre, amennyi kell. Tálalhatjuk mellé készített mártásokkal is (akár erdei gyümölcsökből is).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!