Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás flan

Karamellás flan
Karamellás flan
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pont annyi karamell csurog rá a kis desszertünkre, amennyi kell. Tálalhatjuk mellé készített mártásokkal is (akár erdei gyümölcsökből is).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 200 g cukrot elkezdjük karamellizálni 1-2 ek vízzel.
  2. A tej-tejszín keveréket is odarakjuk egy másik lábasban, beletesszük a rúd vaníliát, a citromhéjat és a 250 g cukrot. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
  3. Összekeverjük a tojásokat a sárgájákkal, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.
  4. A karamellát beletöltjük kis tűzálló (szuflé) tálakba, majd erre töltjük a masszánkat.
  5. Magas falú tepsibe állítjuk őket, kétharmadig felöntjük meleg vízzel, és 140 fokon 45-50 percig sütjük.
  6. Ha elkészült, kivesszük a tálakat a vízből (csipesszel), átrakjuk egy másik tepsire vagy hőálló tálcára, és hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy kellemesen hideg legyen.
  7. Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tálkától, és kiborítjuk egy kistányérra. Ha makacsul beleszorul, kissé megütögetjük.
  • sütési hőfok: 140°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 414
elküldve: 3
receptkönyvben: 267
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: francia
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellkrém, sült karamellás desszert, gőzfürdőben sütött karamellkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuno
zsuno Wed, 2013-12-04 22:50

Már a fotó is levett a lábamról! Volna azonban egy kérdésem: Milyen tejszínt használtál a képen látható remekműhöz?

631
cukor 450 g
tej 6 dl
habtejszín 4 dl
vanília 1 db
fahéjrúd 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 6 db
tojássárgája 2 db