Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos kosárka vzsike konyhájából

Pudingos kosárka vzsike konyhájából
Pudingos kosárka vzsike konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szabolcs fiam Brightonban él, ezért elég keveset találkozunk, de minden évben egyszer elvisz engem egy közös nyaralásra, ahol mindig nagyon jól érezzük magunkat. Októberben Portoban töltöttünk csodálatos 5 napot. A szállodában a reggelinél találkoztunk ezzel a klassz süteménnyel. Gyakorlott sütkérező révén kezdtem analizálni, hogyan is készülhet. Nem bonyolult, ezért gyorsan összeállt a fejemben a recept. Ez egy tradicionális portugál sütemény, amit kávéhoz szoktak fogyasztani. Mikor haza jöttünk, azonnal el is készítettem a saját elképzelésem szerint. Nagy sikert aratott, a munkatársaim is imádják. Némileg eltér a "portugál kosárka" receptjétől, ezért nem neveztem el így, de a végeredmény szerintem isteni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Délutáni kávézáshoz nagyszerű sütemény!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd kinyújtjuk kb. 30 x 40 cm-es lapra. Feltekerjük szorosan és becsomagolva a hűtőbe tesszük legalább fél órára (így a kosárka alapja levelesebb lesz).
  2. A pudingport 4 ek cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral (tehetünk bele vanília rúd kikapart belsejét is) és 4 dl tejjel felfőzzük. Belekeverjük a vajat és ha kissé kihűlt, akkor egy felvert tojást is elkeverünk a krémben.
  3. A tésztát elővesszük a hűtőből, 12 részre osztjuk, és a vajjal kikent muffinformába kézzel kosárkákat formálunk.
  4. A krémet a kosárkákba kanalazzuk úgy kb. 2/3 részig, és az előmelegített sütőben készre sütjük. A tetején megjelenő barna foltok már jelzik, hogy elkészült.  Ha megsült, akkor nem vesszük ki azonnal, a sütő ajtaját kitámasztjuk, hogy lassan hűljön ki.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 992
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vzsike

Mióta szakács: 2012.02.20.
3 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás kosárka, leveles tésztából készült vaníliás kosárka, vaníliapudingos kosárka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KathyBlue
Chef Kathy / KathyBlue Mon, 2012-03-19 23:41

tenyleg, es milyen rajta a fahéj? Itt fahéjat tesznek a pastelre, meg porcukrot. En porcukorral mar tul edesnek talalom, de a fahejat imadom. Biztos talalo lenne a vaniliaval is.

KathyBlue
Chef Kathy / KathyBlue Mon, 2012-03-19 19:29

a pastéis de nata-ban nincs vanilia, igen. De minden magyar "vanilias" sutemenynek hivja... a parom (o portugal) ki is van akadva ettol rendesen. :)

varadizsike
vzsike / varadizsike Mon, 2012-03-19 22:59

Kedves Kathy! Ezért is írtam le, hogy én ezt a süteményt saját elképzelésem szerint készítettem el és nem eredeti recept alapján, a neve ezért pudingos kosárka. Köszönöm a kritikát. Szép estét.

KathyBlue
Chef Kathy / KathyBlue Mon, 2012-03-19 23:40

Jajj jajj, nem kritizalni akartam, tenyleg! Csak egy sima jegyzetnek szantam, erdekessegkeppen. En tuti hogy ki fogom probalni a receptedet, mert imadom a vaniliat... Ne haragudj legyszi!!! :-( Szep estet! Kati

varadizsike
vzsike / varadizsike Tue, 2012-03-20 14:32

Dehogy is haragszom, egyébként a fahéj az isteni, én is imádom de a porcukorral már túl édes lenne.
További szép napot!

554
leveles tészta 35 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
vaj 5 dkg
vaj 1 tk