Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros tökfőzelék 3. – zsiradék nélkül

Kapros tökfőzelék  3. – zsiradék nélkül
Kapros tökfőzelék  3. – zsiradék nélkül
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc főzelékem, mert hamar elkészül és nem kell órákig mellette állni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom azoknak akik szeretik a főzelékeket, és a lényeg, hogy nincs benne se olaj, se zsír.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet feltesszük egy közepes méretű lábosba, beletesszük az ételízesítőt, a kaprot
    és egy kevés ecetet.
  2. Felforraljuk, óvatosan beleengedjük a tököt, és addig főzzük míg egyszer felforr.
  3. Levesszük takarékra a lángot és elkészítjük a habarást (liszt, tejföl, kevés víz).
  4. Csöpp hideg vizet öntünk a tökhöz, hogy egy kicsit visszahűljön, és ne rántsa össze a habarást.
  5. Behabarjuk, hozzáadjuk a cukrot (aki nem szereti, az el is hagyhatja) és kóstoljuk.
  6. Esetleg, ha igényli, még kevés sót teszünk bele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 156
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zsírszegény tökfőzelék, kapros tökfőzelék zsiradék nélkül

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2015-06-21 11:22

Szép kapor kellette magát a piacon, így egyértelmű volt, hogy tökkel párosítom. Tudom ez az egyik olyan étel, ami vagy bejön valakinek vagy sem. Mi az előbbihez tartozunk. Szombati ebédre fasírttal jó választásnak bizonyult!

demene
demene Tue, 2012-07-31 13:18

Elkészítettem: sajátmódra:
fél tök (friss) gyalulva, minden zsiradék nélkül, ételízesítő, tengeri só, nagyon rövid párolás (talán 5 perc) máris elegendő vizet engedett !!! kevés fokhagyma, kapor- liszt szórás 1-2 ek. , tejföl 2 ek, ecet.
Kész.
Nagyon finom lett - bár kicsit még így is híg.
SEMMI VIZET NEM ADTAM HOZZÁ !!! Tiszta leves lett volna...

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2012-07-31 20:46

Ez is egy elkészítési mód.:-)) de ha figyelmesen elolvasod a receptemet én fagyasztott tököt használtam.Nekem ez így bevált.
További jó sütést- főzést kívánok.
Pötyi

demene
demene Mon, 2012-07-30 18:03

megrémiszt másfél liter víz!!!
a tök amúgy is leveses, mit nem tudok????

Itt vagyok a tökkel, igaz, hogy friss, de ez most nem probléma... csak tökölök, tökölök....

hogyan tovább????

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2012-07-31 07:49

Szia demene!
Nyugodtan tedd 1-1 1/2 liter vízbe, mert ha végigolvasod a receptet 3 púpos evőkanál lisztet írok hozzá ami lényegébe besűríti ezt a vízmennyiséget, ha nem lenne jó az arány már kaptam volna reklamációt.
Üdv: Pötyi

borosböbe
borosböbe Wed, 2012-07-25 10:15

Kedves pötyike63!

Több félét próbáltam már de nem az az íz amit vártam. Ez TÖKÉLETES!!!!! Még fiam is meg kóstolta reakció ehető :) nála ez nagy szó :)
Köszönöm Böbe :)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Wed, 2012-07-25 20:42

Kedves borosböbe!
Örülök, hogy megtaláltad a Neked megfelelő ízesítésű főzeléket az én receptjeim között.
Fogyasszátok egészséggel , jó étvággyal.
Üdv.: Pötyi

zsoka1
zsoka1 Mon, 2012-06-25 18:54

ISTENI FINOM.Pont így csináltam ahogy le van írva.köszönöm

Fegu
ViGu / Fegu Mon, 2012-06-18 13:59

Szia.
Én is így készítem a főzit,még az étteremben is így csináljuk:)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2012-01-15 10:12

Szia Kriszti20!
Nem tudom mit hallottál, de annak a töknek valamiben meg kell főnie. Gondolj a babra, lencsére, borsóra stb. víz nélkül nem megy.
Egyébként mit hallottál, mert kíváncsivá tettél!
Várom válaszod .
Pötyi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2012-01-15 19:04

Szia Kriszti20!
Ezt a verziót még nem hallottam, de lehetséges.Ki tudja, lehet ,hogy valaki tud valami infót róla, ha így van írjon.

Kriszti20
Kriszti20 Mon, 2012-01-16 11:23

Hát most hallottál. egy csomoxor csináltam s finom vagy a korom miat kételkedx wagy te nem is rakx bele tejet?

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2012-01-16 17:30

Szia Kriszti20!
Nem kételkedem a korod miatt , de ha figyelmesen elolvasod a receptemet én csak vizet- tejfölt használok.
Esetleg leírhatnád, hogy Te , miképpen csinálod ezt a főzeléket - mármint tejjel!

Kriszti20
Kriszti20 Mon, 2012-01-16 20:34

1 tök
1fej vöröshagyma
tej
olaj
liszt

pirospaprika
Esetleg: zöldpaprika, kapor
Elkészítés:
A tököt legyalulom, sózom, picit
állni hagyom.
Hagymás rántást csinálok, pici
pirospaprikát szórok bele, majd
beleteszem a kinyomkodott tököt.
Tejjel felöntöm és készre főzöm.
it a recept egy másik recept oldalrol,hogy lásd nem én wagyok hülye

Zinacska
Zinacska Thu, 2011-07-14 20:41

Ma megfösztem jol sikerült és finom lett. Ajálom mindenkinek és köszi szépen a receptet.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Fri, 2011-07-15 07:34

Szia Zinacska!
Örülök, hogy ízlett! :-))
Szívesen és köszönöm, hogy ajánlod másnak is!
Üdv: Pötyi

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-01-23 12:43

Szia Pötyike!
Én is pont így készítem a tökfőzeléket és tanúsíthatom, hogy egyáltalán nem hiányzik belőle a zsiradék és nagyon finom! Ez az egyik kedvencünk: egyszerű és nagyszerű!
Üdv.Edit.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2011-01-23 19:20

Szia Kedves Edit!
Végre valaki aki egyetért velem , hogy lehet zsiradék nélkül is főzeléket készíteni és ehető. Ha nem muszáj miért tegyek bele. Különben is az orvosok is mindig azzal traktálják az embert , hogy minél kevesebb zsír. Amibe meg kell , hát kell. Egyébként én is szeretem ezt a főzeléket, sőt a lencsét, babot, zöldbabot és még párat is zsír nélkül készítek és finomak! :))
Üdv. Klári

magaduram
magaduram / magaduram Fri, 2012-10-19 22:21

Kedves Pötyike, szeretném megkérdezni, hogy nem lesz-e túl puha a fagyasztott tök a felengedés után.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2012-10-21 08:30

Kedves magaduram!
A tököt nem kell felengedni, hanem fagyasztott állapotban kell óvatosan beleengedni a vízbe és ekkor nem lesz neki semmi baja sem, ha felengeded előtte összeesik az egész.Egyébként ha a főzés kezdetekor teszel bele 1 kávéskanálnyi ecetet nem fő szét annyira a tök.Nagyon hamar el lehet készíteni ezt a főzeléket, mert nem kell sokáig főzni a fagyasztott tököt.
Üdv.:Pötyi

magaduram
magaduram / magaduram Fri, 2012-10-19 22:18

Csatlakozom:-) Amúgy én a zseniális Harmathy Ildikó nyári tökfőzeléke és a te recepted közötti variánst szoktam készíteni: zsír nélkül, felerész tejjel és vízzel, édes lilahagymával (egészben, aztán kidobom), 1-1 paradicsommal, zöldpaprikával, 1 kanál liszt + 1 tejföl vagy joghurt habarással, bors és rengeteg kapor.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2012-10-21 08:36

Amit leírtál variációt én is ki fogom próbálni!Biztos finom ./ Hátha a férjem szívesebben megeszi, mert nem tartozik a kedvencei közé ez a főzelék.:)/

166
közönséges tök 1 kg
víz 1.5 l
kapor 2 tk
ételízesítő 2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
ecet 1 kk
finomliszt 3 púpozott ek
tejföl 150 g