r
Nosalty Logó

Patisszonfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Patisszonfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 835 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 44 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4573 micro
Összesen 208 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18292 micro
Összesen 835 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patisszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát is nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a patisszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vastagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk.
  4. Mikor a patisszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utánasózunk.
  6. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 68657
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Azért írtam, hogy előbb daraboljuk, majd utána hámozzuk a patiszont, mert dimbes-dombos felszíne miatt így sokkal könnyebb a hámozás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kaptunk egy patisszont. Mivel a rántott patisszonért nem kifejezetten rajongunk, kitettük dísznek. :) Aztán kaptunk még egy patisszont. Azt megtöltöttem, aztán egyedül meg is ehettem az egészet, mert a töltött patisszonért sem lelkesedik a család. Aztán mikor egy harmadik patisszont is kaptam ajándékba, már gondolkodóba estem, milyen ételnek lehetne a legjobban álcázni, mert kidobni vétek lenne, dísznek se jó, mert ha így megy tovább, lassan már elfoglalják a fél ebédlőasztalt. Így történt, hogy elkészítettem főzeléknek. Teljesen tökfőzelék ízű, mindenki szívesen ette. Én sajtos muffint sütöttem mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.