r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
bokine
Kandírozott narancshéj 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 855 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1712 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 855 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 1712 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Zöldséghámozóval megpucoljuk. Megmérjük a lepucolt héjat, kb. 25 dkg lesz belőle.
  2. Egy kis lábosban feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Öt perc forralás után leöntjük az első levet róla, leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  3. Előző edénybe kb. 2 dl vizből és 25 dkg cukorból szirupot készítünk és ebbe tesszük a lecsöpögtetett narancshéjakat.
  4. Minimum 1 órán keresztül főzzük kislángon, pezsegve forrjon, ha szükséges a vizet pótolni kell. Vízpótláskor egy evőkanál cukrot is tegyünk hozzá. Akkor jó a narancshéj, ha áttetsző lesz, a leve pedig besűrűsödött.
  5. Kiszedjük a szirupból egy rácsra a narancshéjakat, és 4-5 napig szikkasztjuk. Takarjuk le gézzel, hogy ne porosodjon, de száradjon.
  6. Egy tálba tesszük, és bőven megszórjuk kristálycukorral. Ilyenkor már csak annyira ragad, hogy a kristálycukor rátapadjon. Ha nagyon ragacsos, még szárítsuk 1-2-napig.
  7. Befőttes üvegben tároljuk.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13414
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

A szirupos levét is üvegekbe kell tenni, és italokhoz, koktélokhoz, süteménybe cukor helyett, teába és egybensült húsokhoz kiváló.

Receptkategóriák

Már ez is a karácsonyi előkészület egyik receptje. Aszalt gyümölcsös kenyérbe fogom tenni. Karácsonykor kint lesz az asztalon egy kompótos tálban. Szép dísznek is, igen intenzív illatával betölti a helységet, és ezenfelül magában is fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek