r
Nosalty Logó

Kandírozott gyömbér

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Kandírozott gyömbér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 297 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1484 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 297 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1484 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyömbért megtisztítjuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel. hogy éppen ellepje, egy csipet sót adunk hozzá, és nagyon kis lángon fél órán keresztül gyöngyözve forraljuk, majd leszűrjük róla a főzőlevet.
  3. Ezt a sós forralást még 3 alkalommal ismételjük meg. Az utolsóról is leszűrjük a levet.
  4. A következő főzővízhez 25 dkg cukrot adunk, és azzal forraljuk egy órán keresztül, majd hagyjuk a cukros lében kihűlni.
  5. Ha meghűlt, sütőpapírral bélelt tálcára vagy üvegtálra szedjük, szétterítjük, és megszórjuk a 3 ek cukorral. Így szárítjuk 2-3 napon keresztül.
  6. Fedeles üvegedényben tároljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 37134
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Kandírozott gyömbér
Évi néni 1830 recept

Imádom a gyömbért. Vásárolni nem akartam kandírozva. Az a meglátásom, hogy amit el tudok készíteni, azt szeretem házilag megoldani. Első próbaként nem kockáztattam nagyobb mennyiséget, bár 1-2 nagyobb gyömbérdarab nálam mindig található a háztartásban. Nekiláttam. Sajnos ennek a mennyiségnek igencsak hamar a nyakára lehet hágni, ezért érdemes azonnal nagyobb mennyiségben gondolkodni. Nem tudok úgy elmenni az üveg mellett, hogy ne csenjek ki belőle néhány kockát, pedig még süteményt nem is sütöttem vele.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szeretem a kandírozott gyömbért, és sikerült a családomat is "megfert?znöm" vele. Sajnos az üzletekben elég borsos az ára, ezért megpróbáltam itthon elkészíteni. Ebben a torokfájós, hideg téli id?ben igazi bels? melegít? volt. Sajnos a teljes száradást nem sikerült kivárni, mert mindenki rájárt, és elfogyott :-)! Köszönöm a receptet, biztos többször elkészítem még! Anita

Évi néni

Kedves Anita! Isteni estém kerekedett. T?led is és egy másik kedves olvasótól is elismer? szavakat kaptam. Hálás köszönet érte. Az érdem Pákosztos macskáé, akinek az oldalán felfedeztem ezt a jó kis receptet. Nagyon szeretem, amit készít. Érdemes Neked is körülnézni a háza táján. Mikor a TV-ben indult egy f?z?versenyen, végig neki drukkoltam, mert nem csak kiválóan süt-f?z, de kedves, intelligens lány. Még egyszer köszönöm. Szép napot! Üdv: Évi néni

Edi

Kedves Anna, nagyon tetszik a recept, nálunk a párom nagy gyömbérimádó. Most arra gondoltam, hogy az esküv?nkre ezt (is) készíteném a férfi vendégeknek köszön?ajándékként, kis organza zsákokban. Ebb?l a fél kg gyömbérb?l kb mennyi lesz mire elkészül? És meddig áll el? Szeretném jóval hamarabb elkészíteni.

Évi néni

Kedves Edit! Látom a szemeim el?tt a kis ajándékcsomagokat. Én is szívesen kapnék ilyen ajándékot. Mindegy, hogy tél, vagy myár, én ahányszor elmegyek a kis gyömbéres üvegem mellett, bekapok egy-két kocka gyömbért, mert nem tudok neki ellenállni. Mindig készítek újat, ha fogytán van a készlet. Sütikbe is beleteszem így kandírozva. Isteni, csak ezt mondhatom. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Szia! Ma elkészítettem a kandírozott gyömbért, jelenleg szárad. Megkóstoltam, édes, de enyhén csíp?s íze van. Mivel még soha nem ettem, nem tudom meghatározni, hogy ez normális-e. Szerintem egyébként nagyon finom. Az angyalpirulához szeretném felhasználni. Marad ilyen kissé csíp?s, vagy az a száradás folyamán megsz?nik. Az angyalpirula ízét ez a csíp?sség nem befolyásolja majd? A válaszodat el?re is köszönöm. Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Évi néni

Kedves Micimackó 2010! Szerintem nem véletlenül van ez a recept úgy írva. Oda b?ven elfér egy kis melenget? csíp?sség. Eredményes munkálkodást, boldog ünnepeket kívánok. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a receptet! :) Isteni lett!

Évi néni

Nagyon örülök neki. Én is sokáig mazsoláztam a receptek között és így is egy hibridet készítettem, de azóta ehhez tartom magam. Üdv: Évi néni

jancsa

Wow, nekem most tart a cukros-f?z?s résznél, viszont most még nagggyon csíp?s.. biztosnág kedvéért hozzátettem még egy adag cukrot (mivel kb 25-30 dekából csináltam arányosan kevesebb cukrot tettem bele el?ször, gondoltam lehet ez hiba volt). Még hagyom rotyogni egy fél órát, de remélem mire kih?l jól megszívja magát a cukros lével, különben csak édes savanyú ázsiai kajákban lesz helye :D

Évi néni

Biztosan szeretni fogod, mert isteni.Én mindjárt sütibe fogom bedolgozni. Szép napot, jó falatozást! Üdv: Évi néni

jancsa

Valóban jó lett, nem kellett volna aggódnom :) Köszi a receptet! Jó sütögetést! :)

Évi néni

Örülök neki. Én pedig beletettem a mézeskalácsba. Üt?s lett t?le. Boldog karácsonyt kívánok! Üdv: Évi néni

klepi

Most akadtam rá a kandírozott gyömbér receptre.Borzasztóan örülök és már holnap /hétf?n/ el is fogom készíteni! Nem rég vettem a kínai boltban és nagyon ízlett, nem beszélve arról,hogy a napi 2-3 szem a székletet is rendben tartja. Köszönöm a receptet!

Évi néni

Ha olyat szeretnél, akkor szerintem a szirupba tedd el. Én megszikkasztottam, úgy tettem el papírdobozban. Üdv: Évi néni

A.Eszter

Kedves Éva néni! Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ami ezzel a recepttel kapcsolatban kikívánkozik bel?lem... úgy döntöttem, hogy bízom abban, hogy senki nem érti félre, ezért leírom: Szóval, évekkel ezel?tt amikor el?ször készítettem ezt a finomságot, szinte mindenhol ehhez hasonló recepteket találtam, és már akkor sem értettem, hogy ha valaki szereti a gyömbért akkor miért önti ki a legjobb részét, így pont a lényege veszik. Én már akkor elhatároztam, és azóta is, a felkockázott gyömbért hideg vízbe teszem fel, csipet sóval, és a kell? cukor kb. 3/4-ével, így f?zöm kb. 1/2 -1 órát, majd lezárom alatta a gázt, és hagyom fed? alatt kih?lni. Ez után naponta általában 2x, reggel és este 10-10 percre felforralom, és lezárom, közben mindig adok hozzá egy kis cukrot. Ezt pár napig csinálom, amíg világosan üveges nem lesz, és közben a szirupja is bes?r?södik. Ezek után vagy felforralom, és üvegekbe rakva, fejre állítva csírátlanítom, és megy a spájzba, vagy kicsit darált kristálycukorba hempergetem, és megszárítom. Bármelyik esetében sokkal világosabb, és tényleg gyömbér íz? csemetét kapunk, amib?l nincs kif?zve az igazi íz. Remélem a javító és nem a kötözköd? szándékot látja mindenki a hozzászólásomban, mert csak ez volt a célom! Még egy kis plusz! Az Aldiban a héten 699,- a gyömbér, nosza kandírozzunk!

Évi néni

Kedves Eszter! Köszönöm szépen a jó tanácsokat,- talán mondhatom, mindenki nevében is. Azóta természetesen én is többször elkészítettem ezt a "b?nös" finomságot. Én sem locsolkodom már ki feleslegesen az értékes ned?t. Elteszem kifert?tlenített üvegbe és ízesítésre használom. Nagyon is jól jön sokszor, hogy ott tudhatom a h?t?mben. Azt pedig külön köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalataidat. Én lelkes olvasód vagyok, így különösen megtisztelve érzem magam, hogy egy jobb lehet?séget mutatsz meg az érdekl?d?knek. Egyébként én sem hittem a szememnek, de láttam a jó hírt. Be is vásárolok alaposan. Köszönettel: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek