r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj szirupban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csaba Magdi
Kandírozott narancshéj szirupban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3096 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 387 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.8 g
  • Cukor
    798 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3096 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 387 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyűjtsük össze a narancshéjakat. Érdemes 2-3 napig áztatni, és cserélni rajta a hideg vizet, mert így leáznak azok a vegyszerek és egyéb dolgok, amik a narancs héján találhatóak. Naponta egyszer, kétszer.
  2. A lehámozott héjat vágjuk fel keskeny csíkokra.
  3. Adjunk hozzá a vizet, hogy ellepje a héjat. Öntsük rá a cukrot.
  4. Majd csorgassuk rá a megpucolt narancsok levét. (Elhagyható vagy 1-2 narancs leve is elég.)
  5. Az így kapott keveréket körülbelül 60-80 percig közepes lángon főzzük puhára.
  6. Tegyünk bele 2-3 csipet gyömbérport.
  7. Ha lefőtte már a víz javát, tegyünk még kellő mennyiségű cukrot hozzá, hogy kissé sűrű legyen a leve.
  8. Rottyantsuk még 2 percet.
  9. Forrón szedjük 2-3 dl-es üvegekbe. Csavarjuk rá a tetőket, és kész.
  10. Tegyük végleges helyére a polcra.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8530
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Sütikbe, melyhez illik a narancs íze.

Receptkategóriák

Kandírozott narancshéj szirupban
Csaba Magdi 50 recept

Az összes kollégám nekem gyűjti  a narancshéjakat. Szinte 3 naponta gyártom a kandírozott narancshéjat és szirupot. Mondhatni, amit más kidob, én hasznosítom! Nagyon jó alapanyag pl. a zserbó golyóba, gyümölcskenyérbe, oroszkrém tortába, kuglófba, kevert sütikbe, stollenbe, stb. Hálából kapnak kóstolót a finom sütikből!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?