r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj szirupban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csaba Magdi
Kandírozott narancshéj szirupban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3096 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 387 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.8 g
  • Cukor
    798 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3096 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 100% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 387 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyűjtsük össze a narancshéjakat. Érdemes 2-3 napig áztatni, és cserélni rajta a hideg vizet, mert így leáznak azok a vegyszerek és egyéb dolgok, amik a narancs héján találhatóak. Naponta egyszer, kétszer.
  2. A lehámozott héjat vágjuk fel keskeny csíkokra.
  3. Adjunk hozzá a vizet, hogy ellepje a héjat. Öntsük rá a cukrot.
  4. Majd csorgassuk rá a megpucolt narancsok levét. (Elhagyható vagy 1-2 narancs leve is elég.)
  5. Az így kapott keveréket körülbelül 60-80 percig közepes lángon főzzük puhára.
  6. Tegyünk bele 2-3 csipet gyömbérport.
  7. Ha lefőtte már a víz javát, tegyünk még kellő mennyiségű cukrot hozzá, hogy kissé sűrű legyen a leve.
  8. Rottyantsuk még 2 percet.
  9. Forrón szedjük 2-3 dl-es üvegekbe. Csavarjuk rá a tetőket, és kész.
  10. Tegyük végleges helyére a polcra.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8312
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Sütikbe, melyhez illik a narancs íze.

Receptkategóriák

Kandírozott narancshéj szirupban
Csaba Magdi 50 recept

Az összes kollégám nekem gyűjti  a narancshéjakat. Szinte 3 naponta gyártom a kandírozott narancshéjat és szirupot. Mondhatni, amit más kidob, én hasznosítom! Nagyon jó alapanyag pl. a zserbó golyóba, gyümölcskenyérbe, oroszkrém tortába, kuglófba, kevert sütikbe, stollenbe, stb. Hálából kapnak kóstolót a finom sütikből!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Magdi! Erdeklodni szeretnek, hogy a 7 pontban emlitett kristalycukor megis kb mennyi? (nehogy kevesebbet tegyek, mint ahogy gondoltad, hiszen ez is fo celja a tartossaganak) Elore koszi valaszod.

Csaba Magdi

Ez attól függ milyen vastag a narancs héja ( és a fehér rész ) Ha elég édes a nari és s?r? a leve is, akkor jó. Legtöbbször ha csak víz íz? volt és nem szirup ,akkor egy bögre cukrot tettem hozzá. Üdvözlettel: Magdi.

Törölt felhasználó

Nagyon koszonom valaszod, fel adagnyit ki is probalok a heten. Szep napot!

Olgis

Régebben én is készítettem.A mai narancsok vegyszerrel kezeltek.Csak a bio termékb?l szabad készíteni.Különben nagyon pikáns, és sokáig eláll.Már, ha a család hagyja! Én süt?papiron kiszárítottam, ebben az esetben tovább kell f?zni a cukorral.Olgis.

Csaba Magdi

Ez így igaz ! Remélem nem marad rajta vegyszer !! Üdv Magdi.

Törölt felhasználó

Szia!A fehér részt levágod,vagy azzal együtt teszed el?

Csaba Magdi

Az szívja magába a cukrot.. Nem vágom ki. Üdv .Magdi...

Törölt felhasználó

Elkészült egy üveggel!Megkóstoltam,nagyon fincsi!Mint gombhoz a kabátot,ehhez receptet kell keresnem!:)

Csaba Magdi

Szióka ! Én pl:a zserbó golyót készítem bel?le..Az egész üvegnyit kiturmixolom +mazsola +rum, darált keksz stb.) ( Magdis változat ) Isteni. Már a barátn?im is gyártják. Üdvözlettel: Magdi.

Törölt felhasználó

Kedves Magdi, Meddig áll el? Mint általában a lekvárok? Milyen süteményekhez használod fel?Épp most lett kész 5 kis üveggel.

Csaba Magdi

Nekem volt sok tavalyról.. És még múlt hónapban is jó volt. Lével együtt kiturmixoltam és darált kekszhez adtam.. Kókuszgolyó lett bel?le. Üdvözlettel. Magdi.

Csaba Magdi

Én már 1 év után is bontottam fel és jó volt nagyon. Összeturmixolva szinte mindenhez használható. Bármely tésztába ,amihez citrom vagy narancs is illik. Kuglóf,rácsos linzer,kekszek,kevert sütik, torták stb.)

Törölt felhasználó

Képzeljétek,megcsináltam !!! :) Összeturmixolva belekevertem (nem keveset!!!) palacsinta tésztába!!!!Túrós palacsintához....Az eredmény......Hmmmmmmmmmm........... mostantól minden palacsinta így készül!!!Valami fenséges lett!!!!Próbáljátok ki!!!! KÖSZÖNÖM a receptet.Mostantól a nari héj sem megy kárba!!!!

Csaba Magdi

Hihetetlen hogy én már mi mindenbe beleraktam... Orosz krémtortától kezdve a császármorzsáig.. Tényleg jól m?ködik.Üdv Magdi.

Csaba Magdi

Köszönöm ez nagyon kedves ! Üdv Magdi

Sz. Ági

Ez valóban nagyon ígéretes recept, biztosan kipróbálom. Az igazi kérdésem az lenne, hogy próbáltad-e már más gyümölccsel, pl. meggyel vagy cseresznyével? Kandírozott piros cseresznyéhez keresek receptet, vajon így is készíthetném, mint a narancshéjat?

Csaba Magdi

Sajnos én még nem csináltam ezekkel a gyümikkel !

Hasibecker

Kedves Magdi, Szeretném elkészíteni a szirupos narancshéjat, de tanácstalan vagyok, mert az írod "10 db narancshéj (vagy bármennyi az arányokat betartva)", nos kb. hány deka 10 narancshéj, mivel van kicsi, közepes, nagy narancs és így nem tudom mennyi cukrot adjak hozzá a meglév? narancshéjakhoz. Köszönöm válaszodat: Marika

Csaba Magdi

Kedves érdekl?d? ! Közepes nagyságú ( átlagos ) . Nem kicsike és nem túl nagy... Nem szoktam méricskélni sem. Lehet kóstolgatni.Ízlés szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek