Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott narancs Évi nénitől

Kandírozott narancs Évi nénitől
Kandírozott narancs Évi nénitől
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kiszáradt, sütőpapír közé csomagolva papírdobozban tárolható.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két közepes narancsot alaposan megmosunk folyó víz alatt, szárazra töröljük. Felszeleteljük 1/2 cm-es szeletekre.
  2. Egy lábasban 15 dkg cukrot 2 dl vízben melegítve feloldunk, és ebbe helyezzük a narancs szeleteket. Lassú tűzön kb. fél óráig főzzük így narancsot, míg a héja megpuhul. 
  3. Rácsra téve lecsepegtetve hűtjük ki, majd itt szikkasztjuk meg 2-3 nap alatt.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 848
elküldve: 7
receptkönyvben: 137
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kandírozott narancskarika, cukrozott narancs, házi készítésű kandírozott narancs, kandírozott gyümölcs házilag

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Mon, 2014-01-13 15:25

Szia Évi néni!
Mostanában teljesen rá vagyok kattanva a kandírozott narancshéjra. A napokban elkészítettem, hosszúkásra vágva, csokoládéba mártva. Ma pedig a te receptedet fogom elkészíteni, a narancsszeletekkel. Én valami marcipán boltban vettem ilyen narancs szeleteket, de mondhatom az ára az aranyéval vetekszik. 10 dkg 730 vagy 750 Ft, úgyhogy csak 5 dkg-t vettem kóstolónak. Nagyon finom volt, de nem engedhetem meg magamnak, hogy túl sűrűn vegyek ilyet. Örülök, hogy rátaláltam a receptedre, köszönöm, hogy feltöltötted. Majd beszámolok, hogyan sikerült. Én a felét biztosan csokiba fogom mártani. Az étcsoki a naranccsal olyan kombináció, hhhmmmmmm.... Már szinte a számban érzem az ízét.
Még egyszer köszönet a receptért.
További jó főzőcskézést.
Üdvözlettel: Vivike

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-01-13 17:35

Szia Vivike!
Egyre jár az agyunk. Nekem is van fenn narancsos-csokis tortám fenn (narancsos étcsokival). Azért rácson hagyd kiszikkadni. A képen még friss volt. Remélem tetszeni fog. Most ráadásul mindenütt narancsvásár van.
Üdv: Évi néni

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Mon, 2014-01-13 17:46

Szia Évi néni!
A narancsszeletek már készen vannak. Remélem holnapra kiszárad, és jöhet a csoki rá. Csak félig fogom belemártani a csokiba. Már alig várom, hogy megkóstolhassam. Nagyon szépek lettek. Nekem nem főtt meg a narancs héja fél óra alatt, kellett kb. 50 perc. Igazából nem tudtam, hogy fedővel vagy fedő nélkül főzzem, de mivel fedővel nem sűrűsödött volna be a szirup, rájöttem, hogy biztosan fedő nélkül kell készíteni. És valóban, gyönyörűen lehetett látni, ahogyan a narancsszeletek héja hogyan válik szinte áttetszővé, amikor elkészült. A megmaradt szirupot felhasználtam az éppen fővő "kandírozott narancshéj szirupban" Csaba Magdi receptje szerinti narancshéjakhoz. Remélem az is finom lesz. A narancsos-csoki tortádat pedig mindjárt megkeresem, izgalmas lehet.
Ha kész lesznek a narancskarikák, beszámolok, hogyan sikerült.
Üdv. Vivike

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-01-21 16:07

Én köszönöm. Pont írtam Adélnak, hogy egyik betegünk ilyet szokott csokiba mártogatni, és avval lep meg minket. Nagyon fincsi. Szép napot! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-21 21:16

Kedves Évi néni!

Micsoda kényeztetésben van részetek! :-)

És mekkora ötlet az , hogy csokiba van mártva...húúú...este van, már ilyenkor nincs édesség, rágondolni azért szabad..:-))

Most nagggyon rágondoltam!! :-))
Szép estét, holnapra szép, eső mentes napot és remélem, nem lesz nagy hideg...:-)

Éva-Anyóca

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2013-01-20 18:26

Szia Évi néni!Nagyon jó ez a recept,el fogom készíteni.Még soha nem csináltam házilag:)Szép estét!Üdv:Merci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-01-21 16:05

Szia Mercedes!
Pedig teljesen kézenfekvő. A piacon láttam 3900 Ft-ért egy kilót. Hát nem nevetséges, így pedig a szirup is megmarad, amivel ízesíthetsz bármit. Szép hetet kívánok! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-01-20 18:02

Te még ráadásul első osztályú alapanyagot is kapsz hozzá. A szirupot is elteszem a hűtőbe üvegben lezárva és hónapokig ízesíthetek vele. Egy ismerősöm ezt a puhára főtt narancshéjat (ő hosszú csíkokra vágja), csokoládéba mártva kínálja. Isteni. A csokoládé fajtája csak vérmérséklet kérdése. Én biztos egy finom étcsokoládét választanék hozzá.Szép napot kívánok. Üdv: Évi néni

190
narancs 2 közepes db
cukor 15 dkg
víz 2 dl