Nosalty Logó

Kandírozott-csokis narancshéj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Timcsó
Kandírozott-csokis narancshéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 709 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2834 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 709 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2834 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 2 kg narancsot jól megmosunk, és meghámozzuk. Lehetőleg minél kevesebb legyen a fehér rész rajta (én krumplihámozóval hámoztam, egészen vékonyan).
  2. Ezután leáztatjuk a héjakat 2 napig. Naponta 2x cseréljük rajta a vizet. Így kiáznak a keserű ízek, és teljesen felpuhul a héj a vízben.
  3. Ha kiáztak a héjjak, lemossuk őket és a cukrot, vizet feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a narancshéjat, és főzzük addig, amíg a cukor nagy hólyagokat vet. Ha a narancshéjak üvegesek, akkor jó. Ha még nem üveges, de a cukorszirup már sűrű, akkor pici vízzel hígítsuk, és főzzük tovább, amíg üvegessé nem válik. (kb. 30-40 perc)
  4. Majd rácsra szedjük a héjakat, és ha megszáradtak, a csokit felolvasztjuk, és belemártjuk a narancshéjakat, majd zsírpapírra szedjük őket. Ha megdermedt a csoki, dobozban sokáig eláll hűvös helyen.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6750
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Timcsó 30 recept

Kandírozott narancshéj csokiba mártva = újrahasznosított narancs(héj) és csokimikulás :-) Nálunk tél végén fogy a legtöbb narancs, ha együtt a család, akkor 1-2 kg is elfogy. Imádom a narancs illatot és az ízét is. Ezért jutott az eszembe, hogy hasznosítsuk a héjakat, mert rengeteg gyűlik össze egy-egy családi narancsevéskor. Finom volt csoki nélkül "pucéran" is, de aztán gondoltam, van még csokimikulás, és hamarosan jönnek a nyuszik is.... Ezért beolvasztottam a Mikukat:-) persze biztosan emelte volna az élményt, ha belga csokiba mártom, de így is elfogyott hamar.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.