Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott narancshéj Bjkatától

Kandírozott narancshéj Bjkatától
Kandírozott narancshéj Bjkatától
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi püspökkenyér elképzelhetetlen kandírozott narancshéj és citromhéj nélkül. Nagyon könnyen elkészíthető, és illatával megédesíti a karácsonyi készülődést.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat nagyon erősen megmossuk, meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk a héjaknak.
  2. Tetszőleges formájú darabokra vágjuk.
  3. 1 napig hideg vízben állni hagyjuk.
  4. Másnap a vizet leöntjük róla.
  5. Vizet forralunk, amibe beletesszük a narancshéj darabokat. A víz lepje el a héjakat!
  6. 6-7 percig főzzük lassú tűzön, majd leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük.
  7. 2 dl vízben forraljunk fel 15-20 dkg kristálycukrot.
  8. Tegyük bele a narancshéjakat, és főzzük őket addig a cukros szirupban, amíg szép üvegesek lesznek.
  9. Szedjük ki a szirupból, csepegtessük le.
  10. Ízlés szerint megforgathatjuk az elhűlt narancshéjakat kristálycukorban, de csokoládéba mártva is elkészíthetjük. Ebben az esetben elég, ha csak az egyik felét mártjuk a csokiba. 
  11. Ha apró darabokra vágjuk, gazdagíthatjuk vele a karácsonyi püspökkenyerünket. Én ebből a célból készítettem.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 184
elküldve: 9
receptkönyvben: 346
elkészítve: 29/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kandírozott gyümölcs, kandírozott gyümölcshéj, marinált narancshéj, cukrozott narancshéj

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjk
Bjkata / bjk Mon, 2014-11-17 20:07

Kedves Macska1981!

Csavaros tetejű kis befőttes üvegben hónapokig is eláll! Ha elfelejtek citromot venni, amikor citromhéj kell valamilyen sütibe, akkor csak előveszem a kandírozott citromhéjat, ledarálom, és már használhatom is bármilyen sütihez.
Üdv.:
Kata

Levelcem
Levelcem Mon, 2012-12-10 21:18

Jó , egyszerű recept. Köszönöm! Jó ötlet a citrom, azt még nem csináltam. Narancsot igen. Ilyenkor télen elég sokat készítek apróra vágva, egy dobozba elteszem nyárra a füge jamba, Akinek van füge fája próbálja ki egy-két marékkal beledobni, mikor főzzük. Nagyon finom íze lesz tőle a jamnak.

bjk
Bjkata / bjk Tue, 2012-12-11 16:48

Kedves Levelcem!
Köszi a jó kis fügés ötletet!
Kipróbálom! :)
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-12-06 23:15

Most már nem kell vennem, ( találtam helyet , ahol kapni ), eddig mindig kaptam ismerőstől, de így meg tudom csinálni.:-O

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2012-12-07 15:07

Kedves Éva!
Nagyon egyszerű elkészíteni, és így a narancshéj sem megy kárba!
Jó ünnepi készülődést!
Üdv: Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-12-07 23:30

Kedves Kata!

Tényleg egyszerű, és mesés, illatos, színes, ízletes finomságot kapunk, teljesen igazad van!!!! :-O
Köszönöm, kellemes és izgalommal teli a készülődés, hasonló jókat Neked is, és szép kellemes 30 cm-es havas hétvégét!!!:-o
Azt hiszem itt lesz benne részünk,....a jelzések ezt jósolják,- de a hideg már minden esetre itt van, most -9 fok van..:-((((
Éva-A.

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2012-12-08 14:10

Kedves Évi!

Örülök, hogy Neked sem okozott csalódást ez az egyszerű recept! :)
Nekem is ott várakozik már a polcon egy szép üvegben kristálycukorral összekeverve a kandírozott narancs- és citromhéj.
Üdv: Kata

200
narancshéj 4 narancsból nyert
víz 2 dl
cukor 20 dkg