Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa 5.

Császármorzsa 5.
Császármorzsa 5.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a császármorzsát, de sok helyen mazsolát is kell beletenni a recept szerint. Én nem szeretem a mazsolát, így ezt kihagytam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a búzadarával és a tejjel. A masszát egy órán át állni hagyjuk .
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, és összekeverjük a masszával.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a keverékbe.
  4. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. A masszát a serpenyőbe öntjük.
  5. Egy fakanállal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 75 637
elküldve: 16
receptkönyvben: 510
elkészítve: 33/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

smarni, Kaiserschmarren, porozinkó

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

icamica73
icamica73 Sat, 2013-09-28 22:32

Én már el is készítettem,és istenire sikerült,nagyon
fincsi .Köszi a receptet:-)!

pepperoni26
pepperoni26 Fri, 2013-02-01 12:09

Valóban finom, azonban az étel igazi neve "Daramorzsa"! (mivel mások az összetevők, azért nem lehet császármorzsa)

Zsazska
Zsazska Fri, 2012-12-21 01:37

Isteni íze mellett a házi tojás miatt csodaszép arany színe lett!
Köszönöm!.. és a Párom is!

kokusz85
kokusz85 Mon, 2012-04-16 00:48

Sosem rajongtam ezért az ételért, de így elkészítve isteni finom! Köszi

poocza
poocza Sun, 2012-01-29 10:32

a hozzávalóknál az 1 dkg liszt az elírás. A többi hozzászólónak üzenem - kizárt hogy 10 dkg búzadara és 1 dkg liszt hozzáadásával ISTENI császármorzsát sütöttetek.

Helga-Beata
Helga-Beata Sat, 2011-01-29 09:27

Nekem nem sikerült ennyire mórzsásra, pánikba is estem, hogy szinte teljesen összeállt a serpenyőben az egész hiába vagdaltam a fakanállal. Aztán a végére már csak morzsolódott valamennyire. De az íze mennyei. Nekem ez a recept volt a legszimpatikusabb az összes közül, ami itt találtam az oldalon.

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2011-01-29 13:51

Igen, az elején többet kell várni, de aztán gyorsan morzsolódik. Örülök, hogy ízlett! :))

Mamuska2009
Mamuska2009 Mon, 2009-10-05 16:44

U.így készítem, csak leforrázott mazsolával - ősszel pedig szőlőszemekkel keverem. A cukor mennyiség úgy számítom ki, hogy vaníliás cukorral keverem a kristálycukrot! Tepsibe teszem, s úgy sütöm - de közben hosszú, méretes fakanállal aprítom sütés közben. - Sót is teszek bele, keveset, de a só mindenképpen kell, minden édességhez. Jobban kijönnek az ízek! - Baracklekvárba pici barackpálinkát teszek, összekeverem, s ezt kínálom az autót éppen NEM vezetőknek és a felnőtteknek. Gyerekeknek pálinka nélkül. De szeder-, málna- sőt narancslekvárral is különleges csemege!

sbobe
sbobe Thu, 2009-10-01 17:07

Soha nem készítettem ilyet pedig már rengetegszer rákészültem!!
Hogy miért?.......

301
búzadara 100 g
finomliszt 1 dkg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
tej 2.5 dl
vaj 1 dkg