r
Nosalty Logó

Kakaós-lekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kakaós-lekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 5217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.4 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 5217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, mandulával, sütőporral, meg a vaníliás cukorral.
  2. A vajas masszát összegyúrjuk a lisztkeverékkel, elosztjuk két részre, becsomagoljuk fóliába. Hűtőben legalább fél órát pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a felének a közepét is kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, amelyiknek a közepe ki van szúrva, azt megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk mandulával.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Pár percig hagyjuk a lemezen hűlni, majd tortarácson teljesen kihűtjük. Lekvárral megkenve, 2-2 összeragasztunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9463
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt nem hiszem, hogy valakinek be kell mutatni. Ez csak a kakaós változata, ha valaki másképpen szeretné elkészíteni. Nálunk az ishler is ebből a tésztából készül. A szeletelt mandula illik a tetejére, mivel a tésztában is megtalálható, és nem mellékes az sem, hogy igen mutatós is így.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek