Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós kuglóf 4.

Kakaós kuglóf 4.
Kakaós kuglóf 4.
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kuglóf eredetileg kizárólag élesztős tésztával készülő sütemény, de ma már a sütőporral készülő kevert tészta is gyakran kerül a kuglófsütő formába. Már a XVII. században is ismerték, de a biedermeier korszakban terjedt el igazán Németországban és Ausztriában a kuglóf, különösen a polgári családok körében.

Legendák is kötődnek a kuglófhoz. Az egyik szerint a bibliai három királyok útban Bethlehemből hazafelé beutazták Elzászt, és a vendéglátóiknak hálából egy a turbánjukhoz hasonló kinézetű süteményt sütöttek, a kuglófot. Ennek megfelelően a franciák magukénak vallják. A másik legenda szerint a kuglóf Ausztriából származik, és Marie Antoinette révén került Versailles-ba.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon egyszerű elkészíteni. A pohárral való mérések miatt az egész kicsik is besegíthetnek... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kristálycukrot, a tojásokat és az olajat összekeverjük egy tálban.
  2. Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet, a kakaóport, a dejót és a sütőport.
  3. A két keverékünket összekeverjük, és végül hozzáadjuk a kefírt.
  4. A kuglófformát kikenjük vajjal, és lisztezzük. Beleöntjük a masszát, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 36 996
elküldve: 11
receptkönyvben: 292
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Petrőcz Cintia

Mióta szakács: 2011.05.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

klasszikus kuglóf kakaóval, sütőporos kuglóf

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Sat, 2015-10-17 13:56

Megsütöttem, nagyon finom! Én a finomlisztet zabliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt keverékére, a cukrot xillitre, a napraforgó olajat kókuszolajra cseréltem ;) és öntöttem bele egy fél rumaromát is.

barbicur
Barbicur / barbicur Sun, 2013-01-06 13:11

Nagyon megtetszett a recepted, ezért úgy döntöttem megcsinálom :) Már a sütőben van. Annyit változtattam rajta , hogy natúr joghurtot tettem bele, mert se kefír se tejföl nem volt itthon. Remélem így is finom lesz, megkóstoltam a masszát, és bíztató volt :) Köszi!

sweetie_girl
sweetie_girl Mon, 2012-09-17 17:56

Már másodszorra készítettem el, de a további ízfokozás kedvéért tettem bele kb. egy mokkáskanálnyi instant kávéport és kétszer annyi rumot... Ettől a kevés plusztól csak még különlegesebb lett az íze! :D

sweetie_girl
sweetie_girl Wed, 2012-09-12 16:48

Kipróbáltam, és nagyon finom lett... :) A beleőrölt dió remek ötlet volt, mert szerintem csak jobban kiemelte a kakaó ízét, és jobb lett a tészta állaga tőle. Ez a recept sokkal több hozzászólást megérdemelne!

Kata58
Kata58 Fri, 2012-09-07 09:44

Mivel nincs itthon sem dió sem dejó, hántolt napraforgó meg van, kipróbálom azzal,annyi különbséggel, hogy én teszek hozzá édes zabpelyhet darálva,2-3 evőkanálnyit...

cintipingvin
Petrőcz Cintia / cintipingvin Thu, 2012-02-02 13:50

Hát nem tudom.... Szerintem jobb ha kefirrel csinálod, azért is, mert annak a poharával kitudod mérni a hozzávalókat, ahogy írtam! :) Sok sikert!

timcsiikee
timcsiikee / timcsiikee Thu, 2012-02-02 09:11

Helló!
Tetszik a recept, olyan egyszerű de jónak tűni k :) Az lenne a kérdésem, hogy kefir helyett íróval is ugyan olyan jó vagy jobb ha kefirrel csinálom? :) Remélem hamar tudsz te vagy bárki válaszolni, mert még ma szeretném megsütni ;)

Üdv: Timcsi

Roli73
John / Roli73 Tue, 2012-01-24 16:41

Amikor másodszor készítettem, tettem bele egy kis tejszínes mogyoró aromát.
Király lett
:-)

485
cukor 135 g
tojás 3 db
napraforgó olaj 75 ml
finomliszt 90 g
instant kakaópor 90 g
dió 90 g
sütőpor 1 csomag
kefir 150 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál