r
Nosalty Logó

Kajszi befőtt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kajszi befőtt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1526 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6102 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    12718 micro
  • β-crypt
    1209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 1526 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1516.9 g
  • Cukor
    1428 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    7012.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4464 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    50871 micro
  • β-crypt
    4836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 6102 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat leforrázzuk,meghámozzuk, és hámozás után citromos vízbe tesszük. A citromos víznek az a lényege, hogy a barack nem barnul meg, hanem szép sárga marad.
  2. Az üvegeket kimossuk, kiforrázzuk.
  3. Felforraljuk a vizet a cukorral.
  4. A cukros vízbe beletesszük a barackot, amennyi belefér, és pár percig főzzük. Egyszerre kis adagokat tegyünk bele, mert könnyen túlfőhet. (Én kb. 2 üveghez elegendőt főzök egyszerre.)
  5. A barackokat az üvegekbe töltjük. Az üveget teletöltjük a forró sziruppal. A tetejére kis szalicilt vagy Na-benzonátot szórunk.
  6. Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. (Én erre a célra egy hűtőládát szoktam használni.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 42640
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

Ezzel a módszerrel bármilyen gyümölcsöt el lehet tenni, de a meggyhez 1 liter vízhez 40 dkg cukor szükséges.

Receptkategóriák

Eddig soha nem tettem el sárgabarackot befőttnek, csak őszit, de meglepően finom és különleges csemege. Ez kissé savanykás, édesszájúak több cukorral is csinálhatják.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Timi! A 4-5 kg kb hány üvegre elég. Köszi Erika

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?