Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kajszi befőtt

Kajszi befőtt
Kajszi befőtt
45 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig soha nem tettem el sárgabarackot befőttnek, csak őszit, de meglepően finom és különleges csemege.
Ez kissé savanykás, édesszájúak több cukorral is csinálhatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezzel a módszerrel bármilyen gyümölcsöt el lehet tenni, de a meggyhez 1 liter vízhez 40 dkg cukor szükséges.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, és hámozás után citromos vízbe tesszük. A citromos víznek az a lényege, hogy a barack nem barnul meg, hanem szép sárga marad. 
  2. Az üvegeket kimossuk, kiforrázzuk.
  3. Felforraljuk a vizet a cukorral.
  4. A cukros vízbe beletesszük a barackot, amennyi belefér, és pár percig főzzük. Egyszerre kis adagokat tegyünk bele, mert könnyen túlfőhet. (Én kb. 2 üveghez elegendőt főzök egyszerre.)
  5. A barackokat az üvegekbe töltjük. Az üveget teletöltjük a forró sziruppal. A tetejére kis szalicilt vagy Na-benzonátot szórunk.
  6. Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. (Én erre a célra egy hűtőládát szoktam használni.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 130
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Tímea

Mióta szakács: 2011.07.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

befőtt sárgabarackból, sárgabarack télire

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rkkovcs
rkkovcs Sat, 2013-05-04 13:30

Kedves Timi!

A 4-5 kg kb hány üvegre elég.
Köszi
Erika

1526
sárgabarack 5 kg
cukor 1 kg
víz 3 l
citromsav 1 teáskanál
szalicil 1 késhegynyi