Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juharszirupos muffin

Juharszirupos muffin
Juharszirupos muffin
35 perc / főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre volt itthon juharszirupom, és mivel most palacsintát nem szerettem volna csinálni, így a muffinra esett a választásom. Valami könnyedre vágytam, ez lett belőle.

A liszt természetesen ízlés szerint választható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet (lehetőleg finom szemű, de ha csak nagy szemű van, az sem baj, kézzel összemorzsolva ugyanúgy megteszi) a joghurttal elkeverjük, ezután hagyjuk duzzadni.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a juharszirupot, az olajat, majd végül a joghurtos zabpelyhet.
  3. A masszánkhoz végül a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a diót is belekeverjük.
  4. Miután a tésztát simára elkevertük, a muffin formánk mélyedéseibe töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 742
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sophielephant

Mióta szakács: 2015.03.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diódarabos muffin, cupcake juharsziruppal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

564
zabpehely 10 dkg
joghurt 330 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.8 dl
juharszirup 50 ml
rizsliszt 15 dkg
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
dió 5 dkg