Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos uborkasaláta római köménnyel

Joghurtos uborkasaláta római köménnyel
Joghurtos uborkasaláta római köménnyel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indiai neve ennek az ételnek Kakri raita, igaz az eredetiben amit Nyíri Edittől származik, nincs se paradicsom,se paprika.

Én jobban szeretem langyosan, de ez azt hiszem ízlések kérdése. Nagyon finom köret, igazi indiai ízvilág.

Ajánlatos az uborka levét leönteni róla... Én nem így tettem, és bizony kicsit vizes a salátám, de nem baj, így a vitaminok is benne vannak.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csípős indiai húsokhoz, rizzsel, zöldségekkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római köményt serpenyőben szárazon megpirítjuk, és mozsárban durvára törjük.
  2. Az uborkát megmossuk, és lereszeljük. A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk.
  3. Adjuk a fűszereket és a joghurtot a zöldségekhez (igazából gyümölcsök, de ezen most ne vitatkozzunk. :)
  4.  Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
babakonyha: baba-mama
fogás: köret

egyéb elnevezések

joghurtos uborkasaláta, ubisali, uborkasaláta joghurtosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

70
kígyóuborka 1 db
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
római kömény 1 kávéskanál
joghurt 3 dl
garam masala 1 kávéskanál
0.5 kk
fekete bors 0.5 kk